Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Aprendre a jugar al bridge a Tiana

A Tiana es juga al bridge. Cada setmana, afeccionats a aquest joc de cartes d’origen britànic (com el seu nom indica) es troben al Casino per fer-hi una partida que té un to d’allò més professional. Durant aquest mes d’agost, com que el grup es dispersa una mica per les vacances, les partides s’han traslladat a Can Ballús. La seva mestressa, la Mariona, és una de les tianenques que, si pot, ho deixa tot unes hores cada setmana per concentrar-se en la seva partida de bridge:

 

En Lluís Romeu és una altra de les ànimes d’aquestes partides setmanals. Per això, aquest curs vol ensenyar a jugar al bridge tothom que en vulgui aprendre. Les seves classes seran gratuïtes i les farà al Casal, perquè en Lluís vol posar aquest joc a l’abast de tothom. Per a ell, el bridge té tantes propietats que el recomana com la millor de les medecines:

 

És tant positiva l’acció d’aquest joc de cartes sobre el cervell que es coneixen casos de jugadors de bridge que s’han refet d’un ictus molt abans que persones que no hi jugaven.

IMG_2622

En Lluís Romeu fa molts anys que juga al bridge. Hi va aprendre de jovenet, a Tiana, un estiu de fa més de 40 anys:

 

En Lluís és dels que pensa que quan abans es comenci, molt més bon jugador de bridge s’acaba sent. Tot i això, està convençut que mai se n’acaba d’aprendre del tot perquè, assegura, es tracta d’un joc molt complexe. Per a ell, aquest és en bona part la raó del seu atractiu.

Les classes que en Lluís vol fer són per a principiants, com a iniciació:

 

El bridge es juga per parelles, dues contra dues, que s’asseuen una davant de l’altra. Les partides, generalment de pocs minuts, tenen dues parts: la primera és una subhasta en què es diu quin pal manarà. La segona part és molt semblant al tradicional joc de cartes de la Botifarra.

A Catalunya existeix una federació catalana de bridge de la qual són membres els integrants del grup de jugadors habituals de Tiana.