Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Aprovada pels pèls la remodelació dels carrers Lola Anglada, Sant Cebrià i Centre

El tret de sortida del projecte “Retrobem-nos” podrà ser una realitat: el ple ha aprovat, tot i que pels pèls, la proposta d’acord de l’equip de govern per iniciar les obres de reurbanització dels carrers Lola Anglada, Centre i Sant Cebrià. Hi han votat a favor PSC i ERC, s’hi han abstingut PDCat, la CUP i el PP i hi ha votat en contra Junts per Tiana.

Un dels temes més importants que afecten  la vida quotidiana de tianencs i titanenques, els canvis a la mobilitat de vianants i cotxes al centre del poble, ha tirat endavant, doncs, en aquest ple municipal.

Junts per Tiana ha dit que no veu que la proposta revitalitzi el model comercial deTiana, i ha recordat que l’equip de govern no té relat de poble. Creu que hi ha altres carrers que necessiten amb més urgència una remodelació que no pas aquests 3. El seu portaveu, Isaac Salvatierra, ha criticat que no hi ha hagut negociacióeqip de gover-oposició en aquest tema i que aquest projecte són “només pedres”. Tampoc estan d’acord amb el fet que s’està parlant poc de persones i molt de cotxes, ni amb la forma com es va fer i comunicar l’adjudicació del projecte:

 

Olga Rué, portaveu de PDCat ha dit que comparteixen la filosofia de pacificar el centre però ha criticat que s’està fent a”pedaços”. Hi ha aspectes importats que, segons el PDCAt encara no estan resolts:

 

El portaveu de la CUP, Àlex Rosa, diu que aquest projecte no els sembla que hagi estat consensuat, i ha dit que hi ha altres necessitats més urgents al poble, com arreglar la Casa de la Palmera:

 

Diego Parra, portaveu del PP, ha recordat que el seu grup segueix qüestionant el tema dels aparcaments, raó que els porta a abstenir-se:

 

Núria Garcia, regidora d’Urbanisme, ha recordat que “només estem reurbanitzant uns carrers dels centre”, i ha afegit que el projecte té una intencionalitat clara. També ha negat que s’estigui suprimint places d’aparcament. Ha dit que la subvenció és una oportunitat per començar a fer realitat un espai de trobada al centre dignificada pels vianants, ha dit:

 

L’alcaldessa, Ester Pujol, en resposta a la CUP,  ha remarcat que ja hi va haver un debat obert amb ciutadans i comerciats l’any passat per debatre aspectes del “Retrobem-nos”.

 

Com serà la remodelació?

Les obres es faran amb una subvenció de la Diputació deBarcelona, i es duran a terme en 2 anys: 2017 i 2018.

El projecte aprovat proposa que a tots 3 carrers es faci servir el que es coneix com a “plataforma única”, és a dir, que voreres i calçada estiguin al mateix nivell, sense esglaons. Als carrers esmentats també s’hi plantaran arbres.

El carrer del Centre és el primer on es començarà a veure el profund canvi al centre del poble
El carrer del Centre és el primer on es començarà a veure el profund canvi al centre del poble

Hi haurà 3 fases d’obres: la primera, que correspon al carrer del Centre. En aquesta via desapareixeran els actuals aparcaments exprés, es col.locarà una vorera de 90 cm. al mur de la banda del casal, i a l’altra banda es plantarà una renglera d’arbres que delimitaran un espai per vianants.

La segona fase se centrarà en la remodelació del carrer Sant Cebrià: se substituïrà el paviment actual de formigó per un d’aglomerat asfàltic.

Finalment, a la 3a i última fase es faran les obres de millora del carrer Lola Anglada en dues zones diferenciades: una, al tram en forma de V que uneix aquest carrer amb el del Centre, on es col.locarà un nou paviment de llambordes de color ferro oxidat.

Al segon tram de Lola Anglada, que va des de Can Frasquito fins a la Plaça de la Vila, es rehabilitarà el paviment i s’hi posarà il.luminació nova i punts per seure. Tant els nous fanals com el mobiliari urbà seran els que la ciutadania va triar a la jornada participativa que es va fer l’octubre de l’any passat a la Plaça de la Vila.

Tot el projecte estarà exposat públicament 30 dies perquè, qui ho cregui convenient, hi pugui presentar al.legacions.