Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Microrelats per a grans reflexions

En només 150 paraules es poden dir moltes coses, i coses importants. Els guanyadors i guanyadores del cinquè concurs de microrelats i poemes per unes relacions en igualtat ho saben bé. El concurs l’organitza l’Ajuntament de Tiana amb els instituts de Tiana i Montgat

Aquest matí, aquests 7 alumnes -6 de Secundària de l’institut Tiana i una de Batxillerat, del Talassa- han recollit els seus premis a les millors narracions entorn el tema de la igualtat.

El relat guanyador de la categoria de 16 a 18 anys proposa una curiosa experiència: la d’un home i una dona que s’intercanvien el seu sexe. Així, ella passa  ser un home i ell, una dona. La seva autora, l’Elena Oset, ens explica perquè va triar aquest tema de reflexió:

 

Un altre dels guanyadors, en Roger Casanovas, de la categoria de 12 a 14 anys, ha reflexionat al seu escrit sobre la importància que les dones tenen, explica, però que no se’ls ha volgut donar històricament:

 

El concurs és una de les activitats que s’organitzen des de les àrees d’Igualtat i Joventut amb l’objectiu de crear consciència sobre la importància de visibilitzar els micromasclismes. Poc a poc, es vol anar teixint relacions d’igualtat entre dones i homes. Josep Gimeno, és el director de l’institut Tiana:

 

El matí ha acabat amb una actuació musical, a la mateixa Sala Albéniz, a càrrec de l’alumnat de l’institut.

IMG_6788