Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tret de sortida a les obres a l’estructura de Can Riera

Compte enrere per a la reparació de Can Riera: aquesta setmana, una empresa especialitzada contractada per l’Ajuntament, començarà a executar les obres que serviran per reparar la històrica masia, actualment força degradada.

Aquest dilluns, la Brigada ha retirat els mobles antics en bon estat que encara albergava la masia. Els guardaran a un dels dipòsits municipals de Tiana.

Diverses fases per a la consolidació

Fonts municipals han explicat a La Local que les obres busquen “consolidar estructuralment la casa i aconseguir que no hi segueixi entrant la pluja”, com fins ara. Això es durà a terme en diverses fases: d’una banda es desmuntarà la teulada sencera per reparar o afegir-hi nous materials a les àrees més degradades d’aquesta part. Les actuals bigues de fusta que estiguin podrides o en mal estat seran substituïdes per bigues noves, del mateix material.

Hi ha força bigues en mal estat al sostre de Can Riera
Hi ha força bigues en mal estat al sostre de Can Riera

La coberta de Can Riera es renovarà, per tant, completament i això farà que la masia romangui sense teulada durant diverses setmanes, han explicat des de Serveis Tècnics de l’Ajuntament. Aquesta fase no se sap quina durada pot tenir ja que els tècnics no saben amb què es trobaran a mida que vagin desmuntant la vella teulada de Can Riera.

D’altra banda, també es lligaran les 4 parets, perimetralment i per la seva part superior, amb un cercle de formigó que impedirà que es puguin esfondrar.

Paret degradada

Una altra de les intervencions importants que es farà a la històrica masia se centrarà en la paret que dóna al darrera de la casa, als pisos nous. Es tracta de la part de Can Riera que més preocupació ha despertat entre els veïns i veïnes, ja que es troba en un estat molt avançat de degradació, amb despresa de material. Sovint, els infants hi juguen molt a prop, per això calia una intervenció urgent.

IMG_7235

Des de Serveis Tècnics de l’Ajuntament han explicat que aquesta paret havia separat dues vivendes i, per tant, era interior. Des que es va enderrocar la vivenda adjacent, el mur ha quedat a l’exterior i per això s’ha degradat tant i ho ha fet tan ràpid. Les obres que comencen aquesta setmana, han explicat fonts municipals, “homogeneïtzaran aquesta paret amb un projectat de morter, per tal de recuperar la seva capacitat mecànica”. D’aquesta manera, el mur rebrà el tractament adequat per poder romandre a l’exterior en perfecte estat.

Crítiques i precintat

L’estat degradat de Can Riera i el fet de no tenir-hi previst cap ús en el futur ara per ara, són temes que han rebut des de fa mesos força crítiques de l’oposició, especialment de Convergència-Demòcrates.

Aquest agost, l’Ajuntament va precintar-ne l’entorn pel mal estat que presentava.