Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Arriba el mercat itinerant de productes de la terra

El mercat itinerant de productes del Maresme ja té data. Aquest dissabte 5 d’abril és podrà visitar per primera vegada a Montgat. Es tracta d’un projecte pilot, impulsat per la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme. Aquest acollirà una quinzena de parades amb diversos productors de la comarca. El que persegueix és, bàsicament, promocionar els productes típics d’aquest territori. S’hi trobaran fruites i verdures, ous, vi, cervesa, pa, embotits, formatges, mels i melmelades. Una de les característiques que el fan especial, però, és que anirà voltant entre diferents poblacions. De moment, les que hi participen són Tiana, Montgat, Arenys de Mar i Argentona. Una oportunitat que des de Tiana s’ha volgut aprofitar. Ho ha explicat el regidor de promoció econòmica, Jordi Gost.

 

Des de Montgat, que serà el primer municipi en acollir-lo, també celebren que arribi aquest mercat. El seu alcalde, Francesc Garcia, creu que permetrà fer comarca i territori.

 

Tot i que el mercat itinerant es farà cada primer dissabte de mes a la plaça de les Mallorquines de Montgat, cap productor d’aquesta localitat hi participa. Un dels requisits per formar-ne part és el d’estar inscrit al cens de xarxes de productes de la terra. Tiana, que ho acollirà el segon dissabte de cada mes al parc de l’Antic Camp de Futbol, sí que porta dues parades locals: Melmelària i Can Cirera. Les expectatives que tenen els seus organitzadors són de creixement: que pugui arribar a més pobles del Maresme o, fins i tot, que es pugui fer a altres comarques de Catalunya.