Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Arriba a Tiana la Festa del Ruc, amb Cagaruc inclòs

Fa tot just 4 anys els rucs tornaven a Tiana. Ho feien, però, de manera diferent a com hi havien viscut fa dècades. Ja no han de treballar tant ni arrossegar grans pesos. Ara, protagonitzen una opció turística al poble ben especial: les passejades en ruc. Són Els Rucs de la Serralada, també coneguts com Rucs.cat Per donar a conèixer ben bé les possibilitats d’oci que ofereixen aquests animals i celebrar el 4t aniversari d’aquesta petita empresa, el 25 de febrer es farà a Tiana la Festa del Ruc.

En Carles, un dels dos propietaris de Rucs.cat, ens explica perquè creuen necessari fer aquesta festa:

 

A la Festa del Ruc tot girarà, òbviament, entorn d’aquests animalons. Les passejades en ruc es podran fer durant tot el matí i fins a migdia. També hi haurà concert en directe dels Ruc and Roll  i el Cagaruc, una rifa protagonitzada, com no podia ser d’una altra manera, per un ruc. En Carles i el seu company en Joan ens expliquen què és el Cagaruc i com funciona:

 

Els tiquets per participar al Cagaruc es podran comprar ja durant la setmana anterior.

La festa es farà a la seu de Rucs.cat que és la granja-reserva on viuen els animals i on comencen i acaben les passejades. És al Torrent de Can Retola, tocant al punt de la Riera de Tiana en què passa a ser de Montgat.

Un negoci que poc a poc avança

No ha estat fàcil fer realitat les passejades en ruc a Tiana així com la conservació d’aquests animals. Superats els mil esculls burocràtics necessaris per obrir un negoci, la realitat és que Rucs.cat segueix funcionant més o menys bé gràcies a la proximitat amb l’Àrea Metropolitana, explica en Carles.

Les escoles de Tiana i la seva àrea, a més de les de Barcelona són el gruix de la seva clientela:

 

Poc a poc, el negoci va fidelitzant usuaris però, curiosament, a Tiana són encara poc coneguts, afirmen:

 

A la granja-reserva de Can Retola hi ha, ara mateix, 11 rucs.