Imatge dels Tres Tombs a Tiana 2013
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Arriben els Tres Tombs amb associació pròpia

Tiana es prepara per celebrar la festa dels animals, la festivitat de Sant Antoni Abat. La novetat d’aquest 2014 és que els Tres Tombs s’organitzen des de la recent creada Associació Tres Tombs Tiana. Fa pocs mesos que aquesta entitat s’ha registrat al municipi i està presidida per Francesc Naulart. El propi president reconeix que era necessari fer aquest pas per garantir la continuïtat d’aquesta tradició catalana, que fa més de 50 anys que es celebra a Tiana: “Aquí té molta acceptació, el poble i els botiguers hi col·laboren, té força acollida de públic”.

 

Ara que ja està creada l’associació, el que pretenen els membres que la formen és tenir més presència a la vida del poble. L’Associació Tres Tombs vol fer activitats durant tot l’any, participant, per exemple, de la Festa Major o de la Cavalcada de Reis.

 

Els Tres Tombs seran el diumenge 2 de març

La celebració dels Tres Tombs serà aquest diumenge 2 de març. A les vuit del matí comença l’esmorzar per agafar forces i acabar de guarnir els carruatges. A partir de les 11 s’iniciarà la rua, amb els cavalls i la resta d’animals, i a les 12.30 del migdia es farà la benedicció dels animals. Està previst que l’acte s’allargui fins les dues del migdia.

Imatge dels Tres Tombs a Tiana 2013
Imatge dels Tres Tombs a Tiana 2013

 

La tradició dels Tres Tombs

Els Tres Tombs són una festa popular que es celebra al voltant del 17 de gener, la data de Sant Antoni Abat. La tradició diu que s’han de donar tres voltes amb els carruatges, amb els cavalls i amb altres animals pel nucli central d’un poble.