Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Augmenta la incidència de la Covid-19 entre la població jove

El Comitè de Crisi creat per l’Ajuntament de Tiana per coordinar les actuacions municipals en relació amb el desenvolupament de la pandèmia de Covid-19 s’ha tornat a reunir aquest dilluns 5 de juliol arran de l’increment de casos que s’han produït al llarg de l’última setmana.

Segons dades publicades pel mateix consistori, s’han detectat 53 casos, l’RT es troba en 3,21 i l’índex de risc es situa per sobre dels 2000 punts, amb 2.331,24. L’edat mitjana de contagi es troba en els 23 anys.

Aquesta incidència entre la població jove va fer que, la setmana passada, Salut obrís de cop la franja de vacunació per a les persones de 16 a 30 anys, en comptes de fer-ho de manera esglaonada com s’havia fet fins aleshores.

Per fer front a aquest repunt de casos, des de l’Ajuntament es recomana que les persones que tinguin més de 16 anys es vacunin, anar al CAP quan es manifestin símptomes compatibles amb Covid-19, respectar la quarantena en cas de donar positiu i quedar-se a casa si s’està pendent del resultat d’una PCR.

La situació actual contrasta amb la pròrroga i flexibilització que s’ha anunciat aquest mateix dilluns de les mesures i restriccions vigents per fer front a la Covid-19. L’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, ha manifestat a través de Twitter que, amb el risc de rebrot i les dades que tenen molts municipis, “no era pas l’hora de relaxar les restriccions”.

La secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha manifestat a Catalunya Ràdio que el Govern està estudiant mesures o recomanacions davant d’aquest repunt de contagis i les aplicarà “si ho veu convenient”. Tot i reconèixer la preocupació per la situació, ha afegit que la gravetat de la malaltia “no és la mateixa que fa uns mesos”.