Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Augmenten les estafes amb les falses revisions del gas

Les estafes amb falses revisions del gas o la llum continuen en l’ordre del dia a Catalunya i al Maresme. En època de crisi han augmentat el nombre d’empreses o d’estafadors que es dediquen a picar a les portes de les cases per fer una revisió que no toca. Segons els Mossos d’Esquadra, hi ha diverses maneres d’enganyar amb aquest tipus d’estafa. Una de les més recents és la d’empreses, registrades legalment, que reparteixen a les cases un full informatiu sobre una propera revisió. Aquests, arriben als habitatges uniformats i miren la instal·lació. Un cop finalitzada la feina cobren la inspecció i fan firmar conforme s’ha fet aquest pagament. El que estan firmant, moltes vegades, els propietaris dels immobles, però, és un contracte de manteniment periòdic. El que aconsellen els agents és desconfiar de les empreses que cobren en metàl·lic des de les cases dels clients. Recorden, també, que la revisió obligatòria del gas és cada cinc anys, excepte en casos on s’hagi contractat un altre tipus de servei.

Entrevista de Ràdio Tiana amb Mossos de l'Àrea bàsica de Premià de Mar
Entrevista de Ràdio Tiana amb Mossos de l’Àrea bàsica de Premià de Mar

 

Falses ofertes de feina

Els estafadors haurien aprofitat, segons els Mossos, la situació econòmica del país per oferir falses ofertes de feina per obtenir les dades, bancàries o del DNI, de les persones. Recomanen anar en compte amb les trucades que es fan, en aquest sentit, a les línies de telèfon que comencen pels números 800 o 900.

 

Les estafes als caixers automàtics

Els agents recomanen vigilar quan es van a treure diners des dels caixers automàtics. Abans de fer qualsevol gestió, les persones haurien d’assegurar-se que el forat per on surten els diners no estigui tapat. Insisteixen, també, en ocultar el codi secret.

 

Desconfiar dels “regals fàcils”

Els Mossos d’Esquadra aconsellen que per evitar estafes el més pràctic és desconfiar de qualsevol oferta o regal que ens vulgui facilitar, a canvi de res o poc, un viatge, una feina, guanyar més diners, etc. “Ningú regala res a ningú”, han dit en l’entrevista de Ràdio Tiana.