Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Àvia Remei: “puc explicar trucs perquè no sóc cuinera, sóc mestressa de casa”

Espontània i riallera, de seguida es va posar el públic a la butxaca. La Biblioteca Can Baratau va tenir l’honor de rebre aquest dimarts a la tarda la visita i els consells de l’Àvia Remei. “Jo no sóc cuinera, sóc mestressa de casa”,  una frase que s’ha convertit en la clau del seu èxit des que és popular arreu de Catalunya. I segueix: “si fos cuinera no em deixarien explicar tots els meus trucs”.

 

IMG_7262

¿Com cuinar evitant el malbaratament dels aliments? Això és el que va explicar l’experiementada Àvia Remei. Consells i trucs simpàtics per cuinar els plats de sempre però com a bons xefs i, sobretot, aprofitant bé els aliments.

IMG_7260

Punxar una llimona amb un escuradents en comptes de tallar-la per la meitat i deixar que es faci malbé a la nevera o fregir amb oli de girasol i no pas d’oliva, són alguns dels misteris que fan de l’Àvia Remei una de les més aclamades.

IMG_7263

A banda dels trucs i secrets, la sra. Remei va explicar a La Local com es va formar i quins van ser els seus referents:

 

IMG_7261

El públic, bàsicament femení, va aprofitar per preguntar-li tots aquells dubtes que els sorgeixen quan són a la cuina. L’Àvia Remei, com si d’una reunió d’amigues es tractés, va anar contestant pacientment a les tianenques que, com ella, són amants del bon menjar. Un cop acabada la xerrada, les assistents comentaven l’admiració que senten per l’Àvia Remei:

 

Finalment, l’Àvia Remei va preparar in situ un dels seus plats més famosos: el pa sec. Després, va fer-ne talls perquè tots ho provessin. Tothom se’n va llepar els dits. Aquí podeu veure un petit reportatge fotogràfic del procés d’elaboració:

L’Àvia Remei va marxar entre petons i abraçades i amb un ram de flors a les mans. En nom de l’Ajuntament, els regidors Xavier Doñate i Núria García van voler obsequiar-la amb aquest detall i donar-li les gràcies per visitar el poble per segona vegada.

Abans, però, la popular “mestressa de casa” va firmar llibres a tots aquells que van voler endur-se alguna cosa més que el record d’una dona entrenyable que cuina amb passió i que sap transmetre-la.

El taller de l’Àvia Remei és una de les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es fa a Tiana fins el 29 d’aquest mes.

IMG_7282