Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La primera fase del Retrobem-nos estarà enllestida aquesta primavera

Aquesta primavera estarà enllestida la primera fase de les obres de pacificació del trànsit i millora a la zona del doble revolt i carrers adjacents (Anselm Clavé, La Pau, St.Francesc i Antoni Clapés), és a dir, del projecte “Retrobem-nos”.

En aquest sentit, les tries que la ciutadania de Tiana va fer sobre els usos i el mobiliari urbà que hi haurà al centre (tries fetes al taller participatiu del 17 d’octubre), “seran respectades perquè es farà el que ha triat la gent” ha assegurat Núria García, regidora d’Urbanisme:

 

Una de les novetats anunciades per Núria García serà que tota la zona del doble revolt i els carrers del voltant quedaran al mateix nivell: així ho va triar la majoria de la ciutadania, ha dit. Per això, el passeig Vilesa des del carrer Telèfon fins a Antoni Clapés, pujarà uns 20 cm., ha explicat la regidora. També ho faran, per tant, els trams dels carrers que hi conflueixen. Tot plegat, servirà per pacificar el trànsit:

 

Aquesta decisió ha estat un procés llarg perquè, a més de l’opinió de la ciutadania, ha calgut tenir en compte que el tram de la carretera pertany a la Diputació i, en canvi, la resta de vies són de titularitat municipal. Per això, calia el vist-i-plau de la Diputació:

 

Allargar la millora a Isaac Albéniz

La Regidoria d’Urbanisme, ha explicat García, treballa en la idea de perllongar fins al carrer Sant Jaume el tram alçat que es farà a la carretera i que, ara per ara, acabarà aproximadament al carrer Antoni Clapés. Aquest projecte inclouria ampliar les voreres i anivellar-les amb la calçada.

Altres novetats que s’han donat a conèixer avui: els tarongers que actualment hi ha en testos gegants al carrer Anselm Clavé es plantaran a terra directament. Al triangle entre passeig Vilesa i carrers de La Pau i Doctor Mascaró s’hi posaran les lloses i els bancs que va triar la ciutadania però la inclinació que té aquest tram “es quedarà com està” ha anunciat la regidora.

A l’espera que a finals de desembre es conegui el resultat d’una enquesta sobre trànsit i usos del centre del poble que ja s’està fent, la regidora ha dit que, en principi, tampoc es farà cap modificació a la confluència de la carretera amb els carrers Anselm Clavé, Antoni Clapés i St Francesc. Totes tres modificacions eren sol.licituds del grup municipal de CDC ja que consideren perillosa la forma en què, actualment, s’hi accedeix.

Per a Núria Garcia, les opinions de l’oposició són molt importants, ha dit, “però cal parlar de realitats, no de sensacions”

2016: any de les obres

En una trobada amb mitjans de comunicació feta aquest dimecres, la regidora ha explicat també que el projecte executiu d’aquestes obres al Centre, “s’hauria d’aprovar al ple municipal del gener”, per tal que tot plegat es pugui començar a executar el febrer o el març. “Això seria el que ens agradaria” ha dit Núria Garcia “però no sabem si serà possible complir aquests terminis” ha afegit.

Del que sí que està segur l’equip de govern municipal és que la part del Retrobem-nos que va ser triada pels tianencs al taller participatiu del passat 17 d’octubre, (mobiliari urbà, paviment i projecte vial) estarà acabat i en ple funcionament la primavera vinent.