Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Avis i infants busquen l’ombra pels parcs de Tiana

Si estem a casa: quedar-nos a la zona més fresca. Si a casa fa molta calor: marxar cap a espais públics amb aire condicionat com les biblioteques. Si hem d’estar al carrer: protegir-nos el cap i portar roba fresca. Sobre l’alimentació: evitar els greixos i beure aigua constantment. Aquests són els consells dels metges per evitar problemes de salut durant els dies de més calor.

Catalunya està patint, aquests dies, una onada de calor. És per això que des de Badalona Serveis Assistencials recomanen molta prevenció. Ho ha advertit el metge del Servei de Medicina del Treball i Salut Pública Àlex Guerrero.

 

Avis i infants: un dels col·lectius amb més risc

El metge ha recordat que la gent gran, els infants i aquells que pateixen malalties han de tenir especial cura i hidratar-se constantment. Aconsella a les persones del seu voltant estar-hi especialment pendents. I sembla que els tianencs i les tianenques en són bastant conscients. És el cas de la Marta Argilés, que està embarassada.

 

La Marisa Villanueva aquests dies està molt pendent de la seva mare, una dona de 80 anys.

 

foto 2

Els familiars dels infants van carregats d’aigua i buscant l’ombra als parcs del poble. Ens ho han explicat la Carme Gotarda i la Dina Castellà, que aquest dijous han passejat amb els seus néts.

 

Els que també busquen l’ombra dels parcs són els més grans, com la Concepció Trullàs.

 

Els avis i àvies aprofiten, més que mai, l’aire condicionat de la Llar de persones grans. En Josep Mactolsa i en Modest Toro tenen molt clar on passar l’estona.

 

Els obrers: acostumats a la calor

foto 4

A Tiana també hi ha persones que treballen al carrer, com els obrers. Ells, però, expliquen estar acostumats a fer feina suportant altes temperatures. L’Antonio Castillo assegura estar a gust amb el clima del poble.

 

El govern de la Generalitat ha alertat que la forta onada de calor durarà almenys fins dimarts 7 de juliol.