Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La primera promoció de Secundària de Tiana s’acaba de graduar a l’institut

La primera promoció de quart d’ESO de l’institut de Tiana, s’ha graduat fa pocs dies. Són 35 nois i noies, dels 38 que van iniciar el curs. És a dir: es graduarà en Secundària Obligatòria el 98% del grup que va començar el setembre passat.

Per al professorat ha estat un grup molt especial: van estrenar l’institut, fa 4 anys, i hi han anat “obrint portes, aules i espais” a cada nou curs que pujaven. Però, a més de ser els nois i noies pioners, el director del centre, Josep Gimeno, destaca la “gran qualitat humana” d’aquests joves de 15 i 16 anys que integren la primera promoció de Secundària de Tiana:

 

Pel que fa als resultats acadèmics, l’IES Tiana ha quedat “bastant per sobre” de la mitjana de Catalunya. Els resultats es medeixen amb proves internes, que es diuen diagnòstiques, i amb externes, que són les competències bàsiques. En totes dues, els alumnes de l’institut tianenc tenen “un nivell alt”. Gairebé el 100% d’ells i elles continuarà estudis de batxillerat. Haver complert aquest objectiu satisfà molt l’equip educatiu del centre. Però per a Josep Gimeno el mèrit no és només del professorat:

 

Un altre dels èxits que celebra l’equip de mestres aquests dies és que els alumnes que en aquests 4 anys han deixat l’institut, no han deixat de formar-se en altres llocs. Els professors de l’institut destaquen, en positiu, el fet que la majoria de famílies de Tiana dóna molta importància a seguir estudiant. Carles Macián és el cap d’estudis de l’institut:

 

L’equip de mestres de l’institut de Tiana fa especial èmfasi en acompanyar emocionalment els nois i noies que hi estudien. La línea educativa, afirma el cap d’estudis, “no és repressora sinó que cal que siguin els nois i nois els que puguin veure en què s”han equivocat”. Per al professorat, és un èxit tan o més important que la part acadèmica aquesta part d’educació emocional. Ho explica Josep Gimeno:

 

El gruix d’alumnes que seguirà cap al Batxillerat l’estudiarà al centre adscrit al de Tiana, que és l’IES Thalassa de Montgat.

Per ara, l’IES Tiana té dues línies però quan la primera promoció de l’escola Tiziana acabi Primària, serà el moment d’obrir-ne una tercera a Primer d’ESO. Això serà d’aquí a poc més d’un any, el setembre del 2016. Un cop consolidades aquestes tres línies en tot el seu recorregut seria el moment d’obrir Batxillerat a l’institut de Tiana, ha explicat Josep Gimeno. Caldrà, però, consolidar abans tot el cicle d’ESO amb 3 línies.