Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Badalona començarà a construir el canal del port al gener

Les obres del futur canal del port de Badalona podrien començar al gener. Així ho ha anunciat l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, en una presentació del projecte. Una obra que considera de les més esperades des de fa 20 anys. L’oposició, en canvi, ho qualifica d’anunci electoralista.

Presentació del canal del port amb l'alcalde de Badalona
Presentació del canal del port amb l’alcalde de Badalona

El que es vol construir és un canal de 360 metres de longitud amb amplis passejos al voltant. Aquests connectaran el parc del Gorg amb el port de Badalona. El canal serà navegable i la seva aigua es renovarà permanentment mitjançant un sistema que impulsarà l’aigua. Des de l’Ajuntament consideren que aquest serà el “futur gran eix vertebrador de la ciutat”. El projecte preveu la urbanització d’una superfície total de 14.000 metres quadrats. A cada costat del canal hi haurà habitatges. Els vehicles circularan per dos carrils situats a cada banda i ho hauran de fer a poca velocitat.

canal port 2

A principis del 2015 es farà l’excavació de les terres existents i després s’executaran les obres del canal. Es preveu que tot això duri uns 12 mesos. La idea, però, és que abans de l’estiu del 2017 entri en funcionament un nou punt del ferrocarril, per obrir el pas del port cap al canal. Seria a través d’un viaducte de 179 metres. La complexitat d’aquestes obres podria obligar a desviar l’actual traçat del tren.

El cost total del canal serà de 4.300.000 euros, tot i que fer-hi passar el tren suposaria uns 6 milions d’euros més.