Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Badalona dóna per fet el pacte d’esquerres i Dolors Sabater (Guanyem) apunta a alcaldessa

Els resultats de les municipals a Badalona han deixat l’escenari atomitzat que s’esperava, però el repartiment de regidors ha agafat per sorpresa a tots els partits. La ciutadania ha augmentat la seva confiança en el PP d’Albiol, que obté més vots que el 2011, però en canvi perd un regidor i passa d’11 a 10. Això, sumat a l’auge de les esquerres, li farà pràcticament impossible seguir governant: “És evident que pot haver una alternativa dels partits d’esquerra i extrema esquerra”. A l’altre costat de la balança, la candidata de Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater, es veu guanyadora moral de les eleccions: “La ciutadania té ganes d’un canvi i ens veiem amb cor de liderar un projecte alternatiu”.

Albiol ha tornat a guanyar a Badalona, però ho tindrà complicat per governar, ja que l’augment de participació ha anat a parar a l’esquerra, que ara suma majoria. La sorpresa més gran és la de Guanyem Badalona en Comú, que irromp al consistori amb 5 regidors i es converteix en segona força. La cinquena regidora electa és una noia d’origen marroquí, Fàtima Taleb.

La candidata de Guanyem, Dolors Sabater, llegeix els resultats com un “vot de càstig” a l’oposició dels darrers quatre anys i la voluntat de canvi amb la irrupció de Guanyem i també d’ERC, que entra a l’Ajuntament de Badalona amb tres regidors. A la seu electoral de Guanyem, al pizzeria Vizio de la Rambla de Badalona, aquesta nit estan de festa.

Sabaté es veu amb força per poder liderar el nou govern, ja sigui amb el suport total o parcial de la resta de partits d’esquerres. Per darrere seu queden el PSC, que amb una patacada històrica passa de 9 a 4 regidors; els tres regidors d’ERC; CiU, que passa de 4 a 2; ICV-EUiA-EP, que perd un regidor i es queda amb 2, i C’s que entra amb un regidor.

L’encara alcalde en funcions ja ho va advertir durant la nit electoral de diumenge i aquest dilluns ha expressat el seu sentiment de derrota a les xarxes socials: “Amb tota probabilitat, en quinze dies deixaré de ser l’alcalde de Badalona. Serà la primera vegada que quatre partits que han perdut estrepitosament les eleccions assalten l’alcaldia”.