Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els resultats de Tiana, allunyats dels de la resta de la comarca

El PSC guanya a Tiana però no al Maresme

Força diferències entre els resultats de la comarca i els de Tiana. Mentre el PSC ha estat la força guanyadora al municipi amb el 27% dels vots (1.094), en la mitjana maresmenca se situa en tercera posició. En total, doncs, haurien aconseguit el 16% del suport, el que els dóna 67 regidors al conjunt de poblacions. 4 d’aquests càrrecs electes són de Tiana, el nombre més elevat que s’ha aconseguit en aquesta localitat.

El PSC ha guanyat les eleccions a la capital del Maresme, a Mataró. A la ciutat ha aconseguit 6 regidors, 2 menys que fa quatre anys. Amb aquest resultat, els socialistes haurien de pactar per aconseguir entrar al govern.

En altres localitats més properes a Tiana, en canvi, aquest partit ha tingut resultats més fluixos. A Alella i Teià, per exemple, ni tan sols tenen representació. Sí que en tenen a Montgat, amb 2 regidors, a El Masnou, amb 2 regidors o a Vilassar de Dalt, amb només 1 regidor. En aquest últim cas, els socialistes han estat la força menys votada, per sota del Partit Popular.

 

ERC guanya al Maresme però no a Tiana

Molts més regidors ha aconseguit Esquerra Republicana a tota la comarca: 119, en total. Només 2 d’aquests, però, són de Tiana. Els republicans han aconseguit el 20% del suport: 37.446 vots arreu dels municipis maresmencs, 551 dels quals provenen de tianencs i tianenques.

ERC no només ha guanyat les eleccions municipals a la comarca sinó que a altres localitats properes a Tiana. Són la llista més votada a El Masnou, amb 6 regidors, o a Alella, on amb 7 regidors han aconseguit la majoria.

Són destacats també els resultats que ha obtingut en municipis com Montgat, on ha duplicat el nombre de regidors de 2 a 4, com Mataró, on ha passat de 0 regidors a 4, o com a Vilassar de Mar, on els republicans han empatat a regidors amb la força guanyadora. En aquesta població Convergència i Unió i Esquerra Republicana s’han quedat amb 5 regidors.

 

CiU segona força al Maresme i a Tiana

Convergència i Unió ha perdut força a la capital del Maresme, on fins ara hi havia governat. Ara s’han quedat amb 5 regidors. Aquest és el segon lloc a Mataró, una dinàmica que han mantingut en la mitjana de la comarca. És el lloc que ocupa, també, a Tiana, on ha mantingut els 3 regidors.

La federació ha aconseguit també un 20% del suport però 36.246 vots. La xifra està molt a prop de la d’Esquerra Republicana. Això, però, els deixa en segona posició i amb 108 regidors.

Aquest partit ha guanyat les eleccions en municipis com Vilassar de Mar, amb 5 regidors, Premià de Dalt, amb 8 regidors, Cabrils, amb 6 regidors, o Montgat, amb 5 regidors. En tots aquests casos, els convergents havien tingut l’alcaldia durant els últims 4 anys.

 

Nous partits que entren als Ajuntaments de la comarca

Les “altres” forces també tenen un pes important al Maresme. Sobre els resultats acumulats se situen en quart lloc, amb 59 regidors i un 11% del suport, el que representen més de 20.000 vots. 2 d’aquests regidors són els de Junts per Tiana, que han aconseguit entrar a l’Ajuntament com a tercera força, per sobre d’aquesta mitjana i amb més de 700 vots.

Altres casos semblants podrien ser els “Municipalistes per Cabrils” que han aconseguit entrar a l’Ajuntament, en tercera posició, amb 1 regidor. Això sí, en aquest cas només han aconseguit 317 vots.

 

La CUP aconsegueix més representació al Maresme

Un augment de representació força destacat és el que ha aconseguit la CUP a tota la comarca. Dels 9 regidors que tenien fa 4 anys, ara en tenen 33. Aquesta candidatura, doncs, s’ha quedat amb més d’un 8% del suport i més de 15.000 vots.

A Ajuntaments com Tiana és la primera vegada que hi tenen representació. En aquest cas amb 1 regidor. També han guanyat la representació que no tenien a El Masnou o a Alella. En altres casos, com a Vilassar de Mar, han augmentat el nombre de regidors de 1 a 4.

 

El PP perd regidors a la comarca

El resultat del PP ha estat de baixada. Mentre a Tiana han aconseguit mantenir el seu únic representant, gràcies als 278 vots obtinguts, a nivell comarcal n’han perdut 27. En aquest moment, els populars tenen 23 regidors a tot el Maresme.

Algunes d’aquestes baixes s’han produït en poblacions com Cabrera de Mar, Teià, Montgat o Vilassar de Mar, on han perdut la representació que hi tenien.