Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Baixa 10 punts més l’endeutament de l’Ajuntament

Torna a baixar la xifra d’endeutament de l’Ajuntament de Tiana. En aquests moments, l’administració deu a bancs i caixes 5.860.000 euros. Això significa passar del 76% de deute, anunciat a l’abril (6.700.000 eur0s), a un percentatge del 66%. Aquesta reducció de 10 punts s’hauria aconseguit després d’amortitzar, amb 600.000 euros, part del préstec demanat al 2012 per fer front al pagament dels proveïdors, de més d’1.600.000 euros. Així ho ha valorat l’alcaldessa, Esther Pujol.

 

El fet que l’endeutament actual d’aquesta administració estigui per sota del 75% permet demanar nous crèdits per finançar futures inversions.

L'alcaldessa, Esther Pujol, durant el ple de juliol
L’alcaldessa, Esther Pujol, durant el ple de juliol

Pujol afirma que es tracta d’un endeutament lleu i que la situació és de sanejament. Això, segons l’alcaldessa, beneficia als ciutadans i les ciutadanes perquè l’Ajuntament ja podria fer front a inversions de proximitat o a situacions urgents.

 

A més, Pujol ha afirmat que no apujaran els impostos i que tornaran a baixar el tipus impositiu de l’IBI, per tal de compensar l’increment automàtic establert per l’Estat.

L’alcaldessa preveu que a finals d’aquest 2014, l’endeutament pugui baixar fins a un 56%.

 

Recupera la notícia de la sessió pública sobre la situació econòmica de l’Ajuntament: clica aquí