Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La banda de lladres d’urbanitzacions continua lliure però fa un mes i mig que no se li veu el pèl

Els lladres que van entrar a diverses urbanitzacions de Tiana continuen en llibertat i els Mossos els continuen buscant. Manel Prat, director general de la policia, ha explicat durant la roda de premsa de balanç del 2013 que  han entrat a robar a diverses urbanitzacions del Maresme. No hi ha manera d’enxamparl-los, però fa un mes i mig que no actúen, això sí. Segons els Mossos d’Esquadra haurien fet robatoris tant al Maresme com al Vallès. Els robatoris van forçar un dispositiu innèdit a Tiana amb controls policials i la vigilància per aire de l’helicòpter a les urbanitzacions del Mas Ram, Les Costes, els Vessants i la Virreina. El mateix dispositiu amb l’helicòpter que es va activar a Tiana, es va desplegar també a Cerdanyola del Vallès i diversos municipis del maresme on també hi va haver robatoris similars. És una zona complexa, segons Prat.

 

 

A la Regió Policial Metropolitana Nord on pertany Tiana hi va haver 133 robatoris amb violència i intimidació a domicilis. Baixen un 13%. L’any 2012 n’hi va haver 146. Aquesta és també la segona àrea a Catalunya amb més robatoris violents.

mapa_delictes_nord

 

Al Maresme i Barcelonès Nord hi va haver en total113.402 delictes i faltes durant el 2013.  És un 3’46% menys que l’any 2012 que n’hi va haver 117.461. Entre els delictes i faltes del balanç dels mossos hi ha els robatoris que hi va haver a Tiana l’any 2013.

La Regió Policial Nord, on pertany Tiana, és la segona un número de delictes a tot Catalunya. Només la supera Barcelona que tot i baixar la taxa criminal durant el 2013 un 5’21%, l’any passat  hi va haver 174.285 fets penals.

Aquesta és la taxa criminal per 1.000 habitants segons les Regions Policials dels Mossos d’Esquadra.

 

mapa_delictes

 

El conseller d’Interior Ramón Espadaler ha fet balanç aquest divendres i ha presentat les dades criminals de tot Catalunya. A tot el país hi hagut 507.941 delictes i faltes, un 21% menys que el 2012 que n’hi va haver 529.217. L’any 2013 hi va haver 43 homicidis i assassinats.

Rosa de premsa Departament d'Interior
Rosa de premsa Departament d’Interior