Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament explicarà el pla per reduir el trànsit del centre el 7 de febrer

L’Ajuntament explicarà el projecte que vol reduir el trànsit del centre el proper divendres 7 de febrer. Una trobada amb la ciutadania on hi participarà un dels experts que assessora l’Ajuntament, l’especialista en economia urbana Marçal Tarragó. 

Marçal Tarragó
Marçal Tarragó

Segons Tarragó, tots els pobles que han tirat endavant un projecte d’aquest tipus n’han obtingut un resultat exitós. Els comerciants, després de les habituals mobilitzacions contràries, sempre han comprovat els beneficis que comportaria, segons l’especialista, treballar en un carrer per a vinanats. I és que aconseguir un centre més agradable animaria moltes persones a passejar-hi i a comprar.

 

Què és el Retrobem-nos?

El ‘Retrobem-nos’ és el pla que vol acabar amb la inseguretat que els vianants patirien al centre de Tiana. Les obres, que es farien aquest 2014, les subvenciona la Diputació de Barcelona per un import de 450 mil euros.

La prioritat pels vianants s’aconseguiria prohibint l’accés a la majoria de vehicles. És la gran aposta del govern, PSC i ERC, d’aquest mandat. Segons l’alcaldessa de Tiana és important potenciar la mobilitat a peu.

 

Els carrers que es pacificarien són el del Centre, el Lola Anglada, el Passatge Sant Cebrià i l’accés al carrer Sant Domènech. Només hi podran accedir veïns, serveis d’emergència, taxis, visitants amb tasques assistencials, persones amb discapacitats motrius i comerciants. L’Ajuntament es planteja també la possibilitat de restringir el trànsit només en determinats horaris.

Per fer-ho possible ja s’està treballant amb nous aparcaments. S’ha ampliat el de Can Matas i s’està construint el dels horts del rector, darrere l’església. En total es preveuen més de 260 places. Algunes d’aquestes rotatòries: de 90, 60 i 30 minuts.

Estat actual del pàrquing de darrera l'església
Estat actual del pàrquing de darrera l’església

 

La oposició veu prioritària l’obertura del Passeig de la Vilesa

L’obertura del Passeig de la Vilesa, que és una de les intervencions que també preveu el Retrobem-nos, hauria de ser una actuació prioritària segons CiU, GENT i el Partit Popular. Escoltem el regidor del PP, Manuel Gonzalo.

El Passeig de la Vilesa i el carrer Isaac Albéniz
El Passeig de la Vilesa i el carrer Isaac Albéniz

El regidor de CiU, Joan Cañada demana als comerciants que es manifestin de forma clara sobre el projecte.

 

L’altre grup de l’oposició, Gent Pel Progrés de Tiana, creu que el Retrobem-nos s’ha elaborat sense pensar en les necessitats reals del poble. Ho ha explicat Joan Pau Hernández.

 

Diversitat d’opinions entre comerciants i veïns

La majoria dels comerciants no volen que el centre sigui només per a vianants i tampoc veuen clara l’opció de reduir el trànsit. S’han fet dues reunions entre les botigues i serveis que formen  L’Associació de Comerciants i Serveis Tianencs, l’ACIST, i no s’han posat d’acord. No hi ha unanimitat i l’entitat no vol fer declaracions perquè no té un prosicionament clar. Entre els veïns tampoc hi ha una opinió clara, mentre algunes persones que viuen al centre ho veuen com a una millora per la seva qualitat de vida, d’altres ja estan bé sense canvis.