Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Baixen les infraccions administratives i els incidents però s’incrementen significativament les infraccions penals

La Junta Local de Seguretat s’ha celebrat aquest dijous 22 de juliol de manera telemàtica i Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guàrdia Civil han posat sobre la taula les dades delinqüencials de Tiana durant el període comprès entre el gener i el juny del 2021 i la comparativa d’aquest mateix període amb el del 2019.

Segons les dades aportades per Mossos i Policia Local, les infraccions administratives i els incidents han baixat, però s’han incrementat significativament les infraccions penals. Els cossos de seguretat han reportat un 71,6% més d’infraccions penals conegudes respecte del 2019, passant de 95 a 163 casos.

Dins de les tipologies penals, la més freqüent, amb diferència, han estat els delictes contra el patrimoni, que han passat de 75 el període anterior a 137 durant l’actual, el que suposa un creixement del 82,7%.

Dins dels delictes contra el patrimoni, les infraccions penals que han comptabilitzat més casos són els danys, amb 58; les estafes, amb 32; i el robatori amb força en el domicili, amb 17 casos entre gener i juny del 2021. També s’han produït 9 furts, 5 robatoris amb força a vehicles i 2 robatoris amb violència i/o intimidació a l’espai públic, entre altres.

En comparació al període anterior, s’ha produït un cas més de robatori amb força en el domicili i 3 més en els robatoris amb força a vehicles. No s’ha produït, però, cap robatori amb força en els establiments de Tiana, fet que sí que va succeir durant els primers mesos del 2019, amb 3 casos.

La següent tipologia penal, a molta distància, han sigut els delictes contra les persones, que s’han incrementat de 13 a 20, un 53,8% més. Han baixat lleugerament, però, els delictes contra la seguretat viària, de 4 a 3, i la resta de delictes, de 3 a 2. Finalment, s’ha produït un cas de delicte contra l’ordre públic, fet que no s’havia produït durant l’anterior període.

Pel que fa a les infraccions administratives, han baixat un 33,3%, passant de 21 a 14 casos. Per últim, els incidents s’han reduït un 13,8%, passant de 152 a 131 casos. D’aquests, 55 corresponen a incidents relacionats amb la seguretat ciutadana, 37 amb el trànsit i 24 amb la policia administrativa.

Entre els incidents de seguretat ciutadana, 12 han sigut casos de persones que han causat inseguretat, 11 de robatoris amb força i 9 de danys contra la propietat privada. També s’han produït 5 agressions entre persones, 3 discussions verbals i 3 amenaces i 1 conflicte familiar, entre altres.

Les dades aportades per Mossos i Policia Local també determinen que, del juliol del 2020 al juny de 2021, el mes que ha sumat més infraccions penals ha sigut, precisament, aquest últim, el mes de juny, amb un total de 39. El segueix el mes de gener i febrer, amb 31 cada un, i l’agost del 2020, amb 30. El mes amb menys infraccions va ser el novembre, amb 15.

Pel que fa als incidents, setembre encapçala la llista de més casos amb 34, seguit del juliol passat, amb 33, i el juny, amb 27. L’abril va ser el mes que va sumar menys casos, amb 17.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil ha reportat un total de 3 actuacions i inspeccions entre el desembre i el juliol, una relacionada amb sanitat animal, per inspeccionar un nucli zoològic; una altra amb armes, explosius i pirotècnia, per inspeccionar una caseta de venda de pirotècnia; i una de patrimoni històric amb una inspecció al catàleg de patrimoni.