Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Prohibida la circulació de persones i vehicles aquest cap de setmana al Parc de la Serralada de Marina com a mesura de prevenció d’incendis

L’Ajuntament de Tiana ha publicat aquest divendres 23 de juliol un ban municipal, signat per l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, que prohibeix la circulació de persones i vehicles que no estiguin vinculats a la zona del Parc de la Serralada Litoral i del Parc de la Serralada de Marina entre aquest mateix divendres a les 12 i el diumenge 25 a les 23:59h.

El ban s’ha publicat com a mesura de prevenció d’incendis forestals, ja que, com a mínim fins dissabte, el perill serà alt o molt alt arreu de Catalunya. El servei de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament d’Acció Climàtica ha explicat que el motiu de l’elevat perill d’incendi és l’acusada sequera al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, junt amb l’increment de la temperatura, la baixada de la humitat i els vents del sud i de ponent.

A més, des de Protecció Civil s’ha fet una crida a la prudència de la ciutadania per tal de minimitzar al màxim el risc d’incendi i ha recomanat que durant aquests dies no es facin rutes ni sortides al medi natural.

Només aquest mes de juliol, els Bombers de la Generalitat han atès més de 500 serveis per incendis de vegetació. L’any passat, durant el mateix període, se’n van atendre 291, un 83% menys. A Tiana, el passat 13 de juliol es va produir un foc al camí de Can Garra, a la llera de la Riera d’en Font, a l’altura de Can Parxet. Els Bombers van haver d’activar 6 dotacions terrestres i un helicòpter.