Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Junts pregunta al ple què s’ha previst fer quan expirin els lloguers socials de Can Gaietà

El grup municipal de Junts per Tiana vol saber què té previst l’Ajuntament quan, d’aquí a uns mesos, acabin els primers contractes de lloguer d’inquilins i inquilines dels pisos de lloguer social de Can Gaietà. Serà una de les diverses preguntes que adrecen, aquest dimarts al ple, a la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia.

I és que el desembre d’aquest any acaba el contracte dels primers llogaters d’aquests pisos de lloguer social, que tenen una durada prevista de 5 anys. Junts vol saber si està previst designar nous arrendataris per aquests contractes, si s’ha informat els llogaters afectats de la decisió i si, en cas que un llogater/a decideixi finalitzar el contracte, quin és el procediment que s’està seguint per designar-ne de nous.

La TDT i el Pla d’Accessibilitat

La segona pregunta que adreça Junts al ple està relacionada amb la recepció del senyal de la TDT, tema que es va tractar al ple del febrer, al torn de preguntes, davant les queixes de veïns i veïnes. Junts vol saber quines gestions s’estan fent des de l’equip de govern amb l’operador Cellnex Telecom, encarregat del senyal, per resoldre els problemes de recepció que van denunciar aquests veïns. A més a més, també volen saber si tenen constància de quantes persones de Tiana hi ha afectades per aquest problema.

La tercera i última pregunta tracta el tema de l’accessibilitat. Junts recorda que al ple del març de fa dos anys es va aprovar per unanimitat instar l’Ajuntament de Tiana a elaborar un Pla municipal d’accessibilitat universal. Malgrat això, assenyala Junts, a hores d’ara aquest pla no s’ha començat ni a redactar. Per això, Junts demana per què l’Ajuntament no vetlla pel compliment de les normes d’accessibilitat a les obres públiques que estan en marxa.

Moció amb la CUP

Junts també presentarà una moció al ple juntament amb la CUP. Hi demanen a l’equip de govern en quin estat de compliment es troben 8 comptes pendents al poble. Són aquests: desencallar el procés de selecció del Sindíc/a de greuges municipal, constituir la Comissió d’Ètica de l’Ajuntament de Tiana; convocar, com a mínim cada tres mesos, la Junta de Portaveus; reprendre els treballs de redacció del nou Reglament Orgànic Municipal, crear una comissió per debatre i treballar sobre el servei de gestió de l’aigua i trobar quin és el model més convenient per a Tiana; a més d’un seguit de propostes que criden a aplicar a l’Ajuntament la Llei de transparència. Informació elaborada per Marta López i Alèxia Guilera.