Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Beni Jurado: “Ara estem treballant per viure, no per guanyar-hi res”

El Beni Jurado porta 8 o 9 anys venint al mercat setmanal de Tiana. La parada sempre ha sigut la mateixa: ven roba interior per a dona, home o infant:

 

Ha aconseguit una clientela fixa, que sempre li compra, però assegura que no n’aconsegueix de nova:

 

La ruta setmanal del Beni Jurado comença el dilluns a Parets del Vallès. Dimarts ve a Tiana, dimecres toca Sant Celoni, dijous posa la parada a Santa Perpètua, divendres s’instal·la a Argentona i dissabte acaba la setmana a Mataró. Aquí, a la capital del Maresme, és on tenen l’empresa familiar, el local on tallen i confeccionen bona part de les peces de roba que després venen a la parada:

 

Tot i que porten gairebé 25 anys venent a mercats, el negoci familiar en té molts més. La confecció tèxtil dels seus productes va començar entre el 1958 i el 1959, a mans del seu avi. A dia d’avui, ell i el seu germà són ja la tercera generació. I segons el Beni, és la última, ja que les seves filles no continuaran amb el negoci:

 

El Beni descarta deixar el negoci en mans d’altra gent que no siguin les seves filles. Assegura que ha arribat un moment en el que has de decidir si canviar de feina o tancar el negoci:

 

De fet, molts companys seus han hagut de plegar:

 

El Beni explica que ells han tingut la sort, malgrat els anys de crisi, d’aconseguir aguantar tots els mercats on estan instal·lats. Afegeix, però, que han notat una baixada aquest mes de febrer:

 

La parada del Beni Jurado seguirà venint cada dimarts al mercat setmanal de la Plaça de la Vila, com a mínim fins que ell es jubili.