Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Bennassar: “Els millors autors han après molt dels tianencs i les tianenques”

El Tiana Negra acaba la seva segona edició amb un balanç qualitatiu molt elevat, segons el seu director. Sebastià Bennassar assegura que, aquest cap de setmana, per Tiana hi ha passat gran part dels millors autors de la novel·la negra en català: “Veure’ls parlar és un luxe”. A l’hora de valorar aquests dies de festival ha deixat clar que l’aprenentatge, durant els actes, ha estat recíproc entre el públic i els protagonistes de les xerrades: “Els escriptors també han après molt dels tianencs i les tianenques i de les seves preguntes, moltes vegades no esperes que facin determinades reflexions sobre les teves novel·les”.

 

Al Festival de novel·la negra s’hi han acostat unes 500 persones, entre lectors aficionats d’altres localitats de Catalunya i veïns i veïnes de Tiana. El director i també escriptor ha evitat comparar aquesta edició amb la primera. Segons Bennassar, els dos Tiana Negra, que s’han celebrat, han gaudit de taules rodones de molta qualitat. A més, ha avançat que podria estar pensant ja en un tercer festival: “Jo m’estimo molt la primera edició i la segona, i m’estimo també la tercera, que encara no ha començat però que ens l’estimem igual”.

 

L’alcaldessa de Tiana ha valorat el Festival molt positivament i ha qualificat de molt bona la resposta dels ciutadans i les ciutadanes del poble, amb la seva participació a l’esdeveniment. Esther Pujol deixa la porta oberta a una tercera edició, com també ho ha fet la regidora de cultura, Núria Blasco, en el seu discurs final.

 

Pujol reivindica el paper dels Ajuntaments com a promotors de l’aprenentatge i la difusió de la cultura i de la llengua catalana.