Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Doble homenatge a Agustí Vehí

Josep Torrent és el guanyador de la primera edició del premi “Agustí Vehí” que es dona a Tiana dins el Festival de novel·la negra pel seu relat “La sang és més dolça que la mel”. L’escriptor Agustí Vehí havia d’assistir a les segones jornades de Tiana Negra però la seva mort ho ha impedit. És per aquest motiu, i com a homenatge a l’escriptor, que es va decidir posar-li el seu nom al premi que s’ha donat aquest cap de setmana.

Josep Torrent assegura que li fa “molta il·lusió” rebre aquest premi. A més de ser un reconeixement pel seu relat, els dos escriptors tenien una gran amistat.

Però les casualitats o els reconeixements a Agustí Vehí no s’acaben aquí. “La sang és més dolça que la mel” és una novel·la que passa al voltant del museu Dalí, on hi ha un robatori de quadres. És una novel·la que transcorre a Figueres i on hi apareixen els Mossos d’Esquadra i algun policia local de la localitat. Tot coincideix, Vehí era de Figueres i a més, havia sigut sotsinspector de la Guàrdia Urbana de la ciutat. Per tant, doble homenatge.

Un cop acabada l’entrega del premi, els dos grups de teatre del poble “La Societat Recreativa els Nou Pins” i “L’Agrupació Artística el Casal” han fet lectura d’un clàssic de Jaume Fuster, “Mica en mica s’omple la pica”, i “l’Assassinat al Club dels Poetes” de Josep Maria Palau i Camps, respectivament.

 AACasal Tiana Negra