Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Bongo Botrako guanya l’Enderrock per davant de The Free Fall Band

El grup del maresme The Free Fall Band que té el tianenc Xavier Arimñana no ha aconseguit guanyar el premi al millor disc català en altres llengües al que estaven nominats. El premi ha marxat cap Tarragona amb els Bongo Botrako, que s’ha endut el guardó per davant també de Love of Lesbian, De la Fe y las Flores Azules o Sergio Dalma. El mateix Xavier Armiñana, però, sempre ha defensat que el més important era arribar fins aquí.

Ara tindran l’any que ve una altra oportunitat amb el disc que sortirà aviat al mercat i en el que han estat treballant des de fa mesos.

Disc de La Marató premiat

El disc de “La Marató de TV3” ha rebut la primera edició del Premi Enderrock Estrella al millor l’esdeveniment musical de l’any per haver assolit una trajectòria impecable i exemplar reinterpretant en català els grans èxits de tots els temps a càrrec d’artistes catalans i d’arreu i haver esdevingut any rere any el disc més venut de la música en català i rècord mundial en un sol dia. El disc de “La Marató de TV3” va arribar, l’any passat, a la novena edició. Un dels impulsors del projecte des del principi és el tianenc Marc Parrot, que ens explicava el perquè aquest disc té tan d’èxit.

 

Marc Parrot amb el disc de la Marató de TV3
Marc Parrot amb el disc de la Marató de TV3

El Disc de La Marató ha estat el primer guanyador en aquesta categoria de recent creació.

Actuacions en directe i homenatge a la Dharma

Els Premis Enderrock de 2014 s’han convertit en un gran acte de reivindicació de la música i la cultura del país. El Teatre Municipal de Girona s’ha omplert de gom a gom en una gala que ha estat retransmesa per La Xarxa a través de 22 televisions locals i que també ha tingut un notable seguiment via streaming a través d’Enderrock.cat. Grups com Els Catarres, La Troba Kung-Fú, Els Pets, Manel, Obrint Pas, El Petit de Cal Eril, Ebri Knight i Els Amics de les Arts han pujat a l’escenari per recollir una trentena de guardons.

La nit s’ha obert amb una actuació de la Companyia Elèctrica Dharma, que s’han reunificat de forma excepcional per retre homenatge al recentment desaparegut Josep Fortuny, bateria i lletrista del grup. La formació ha estat completada amb Joan Reig, bateria d’Els Pets, i Màrius Serra, que ha recitat els versos de “La gent vol viure en pau”. També han actuat en directe Txarango, La Iaia, Els Catarres, La Troba Kung-Fú i Gerard Quintana amb Xarim Aresté.

Gala reivindicativa

La gala, que ha estat conduïda per Xuriguera i Faixedas, ha tingut un marcat to reivindicatiu durant tota la nit. Els Catarres, en recollir el guardó al millor grup de pop-rock per votació popular, han criticat “la privatització de TV3” i han fet un clam a favor de la llengua. Bongo Botrako, guanyadors del premi al millor disc català en altres llengües, han volgut deixar constància que “avui en dia més que mai la música ha de servir per denunciar i reivindicar”. Knight han dedicat el premi al millor grup de folk per votació popular als docents en lluita de les Illes Balears. Els ebrencs Quico el Célio han denunciat les retallades a l’educació musical i el ministre Wert.

Els premis enderrock es van tancar amb la tradicional foto de família de tots els participants i amb una recepció amb Ferran Mascarell, conseller de cultura de la Generalitat pels guanyadors.