Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana treballa contra la prolífera processionària

L’eruga coneguda com a processionària ha arribat aquest any als pins de Tiana de manera especialment prolífera. Els factors climàtics, segons el regidor de Medi Ambient, Héctor González, són els principals responsables de l’abundància d’aquestes erugues. L’hivern relativament càlid ha fet que els tractaments preventius que es van fer el passat mes de novembre no hagin estat suficients. Segons el regidor, però, no es pot parlar de plaga.

 

És per aquest motiu que des de l’Ajuntament de Tiana s’ha realitzat un procés de fumigació aquesta setmana que pretén acabar amb les erugues als propers dies. Especialment, a les zones més afectades, com la Plaça dels Peixos o la Ronda d’Ernest Lluch. Els productes químics del tractament fitosanitari “haurien d’eliminar les erugues de manera quasi immediata” quan entrin en contacte amb elles, segons Héctor González.

 

Tot i així, la responsabilitat pública de les institucions municipals és limitada. El regidor de Medi Ambient assegura que ells no poden solucionar el problema dintre de les finques privades però que si poden oferir assessorament als veïns de Tiana. Segons ell, un problema com aquest, que afecta per igual a terreny públic i privat, s’ha de resoldre amb la col·laboració de tots.

 

 Precisament, a través d’aquest procés de col·laboració, Héctor González espera que el problema es pugui solucionar al més ràpid possible i abans que pugui afectar a més persones. De fet, ja s’han donat casos d’al·lèrgies entre alguns tianencs per les erugues situades a finques veïnes a les seves.