Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Què és la processionària i com afecta la salut dels tianencs?

La processionària comença el seu cicle vital al setembre. Dels ous neixen les larves que creen les bosses que les protegeixen del fred. Cap a mitjans de febrer és quan les erugues estan completament desenvolupades i baixen en processó per trobar un lloc amb terra tova on poder enterrar-se i metamorfosejar en papallona.

Tot i així, aquesta eruga pot tenir efectes negatius sobre la salut de les persones. Els principals símptomes que pot ocasionar la presència de processionària i de les seves bosses són urticària i problemes respiratoris. Però la reacció depèn de la sensibilitat a les al·lèrgies. Per tant, en tocar una d’aquestes erugues, els efectes poden ser diferents depenent de la persona.  L’Abel Gel, jardiner expert en tractaments fitosanitaris afirma que “a alguns els hi pot picar i ja està però que a d’altres els hi crea una erupció i problemes al·lèrgics”.

        

La presència d’aquestes erugues també pot provocar reaccions al·lèrgiques als animals, d’acord amb el regidor de Medi Ambient, Héctor González. Especialment, als gossos.

 

Com prevenir els efectes negatius?

La principal recomanació per evitar aquestes conseqüències, segons l’Abel Gel, es tractar els pins des del començament del cicle vital de les erugues al setembre, a través de tractaments endoteràpics. Aquest procés consisteix en injectar a l’arbre un insecticida molt específic per la processionària.