Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Bustos renuncia a tots els càrrecs institucionals

L’exalcalde de Sabadell i expresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, deixa tots els càrrec institucionals que mantenia com a regidor de l’Ajuntament de Sabadell, diputat adjunt a la vicepresidència quarta de la Diputació de Barcelona i vocal a les comissions d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies i la comissió Especial de Comptes de la pròpia Diputació. Bustos diu que ha arribat al seu límit després de gairebé dos anys de sentir-se perseguit per unes “acusacions injustes”. Sobre el darrer afer del presumptes sobresous de la FMC, Bustos nega que es cobressin “sobresous encoberts” i diu que tothom va cobrar “per la feina feta” i “declarant-ho a hisenda”.

“Tota persona té un límit i la meva família i jo hem arribat al nostre”. Manuel Bustos comença així el comunicat de premsa que ha fet públic aquest dilluns per anunciar que es desvincula “totalment” de l’activitat política. Pocs mesos després d’esclatar el cas mercuri, Bustos deixava l’alcaldia de Sabadell i la presidència de la FMC. Aquest dilluns el seu pas enrere és definitiu.

Durant el darrer any i mig, Bustos encara ha compatibilitzat la seva imputació en el cas amb el càrrec de regidor -sense cap responsabilitat assignada-. També era adjunt a la quarta vicepresidència de la Diputació de Barcelona i vocal de dues comissions: la d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies i la comissió Especial de Comptes.

 

Bustos nega l’existència de sobresous “encoberts”

L’expresident de la FMC explica, sobre el darrer cas dels presumptes sobresous a l’entitat municipalista, que “en cap cas eren sobresous encoberts”, sinó que tots els alcaldes assenyalats havien cobrat “per la feina feta” i l’havien declarat a hisenda: “No es pot parlar de malversació perquè és obvi que tots els electes de la FMC van portar a terme una activitat”.

Bustos també assegura que les converses telefòniques de l’atestat policial que han transcendit també s’han malinterpretat i assegura que no pretenia mentir sobre la manera de percebre els pagaments. Segons el mateix Bustos, vola “evitar que sortissin publicades les quantitats que cobràvem per evitar la fàcil i comprensible demagògia sobre el que cobren els polítics”.

L’expresident reconeix, però que les liquidacions pressupostàries de la FMC es van “conceptuar de forma jurídicament poc precisa, però en cap cas es tracta de pagaments sense causa i desvinculats de l’objecte i finalitat de la Federació”. Confia, afegeix Bustos, que “el temps ho posarà tot al seu lloc”.

 

Consulta totes les notícies sobre el presumptes sobresous de la FMC: clica aquí