Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Menys de 400 aturats a Tiana

Durant el mes de juny, i segons les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme, 389 persones de Tiana es troben a l’atur. Són, en total, 14 tianencs menys que el mes de maig. Respecte el mes de juny de l’any passat, hi ha 39 persones menys que busquen feina. Fins ara, el municipi superava la xifra dels 400. La taxa d’atur, doncs, és del 9,12%, un percentatge molt inferior a la mitjana catalana (14,4%) o maresmenca (15,7%).

Al costat de Tiana, 25 municipis més del Maresme han registrat una davallada en les xifres d’atur. Les úniques poblacions on aquestes han augmentat, lleugerament, han estat Vilassar de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d’Estrac. A més, a Sant Pol de Mar no s’ha registrat cap variació. El poble amb el percentatge més baix continua sent Cabrera de Mar (7,99%) i, en canvi, l’única localitat que supera el 20% és la capital de la comarca, Mataró.

 

1.500 aturats menys al Maresme

Aquest últim mes, el Maresme ha seguit la tendència general provincial i catalana. Des d’agost de 2011 no es registrava a la comarca una taxa d’atur inferior al 16%. El comportament de l’ocupació el mes de juny ha permès la reducció del nombre de persones aturades en més de 1.500. En total, 35.779 ciutadans es troben sense feina.

Segons el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el sector serveis és el que ha experimentat una baixada més important de desocupació, amb 1.109 aturats menys. Segueix la construcció amb 185 desocupats menys o la indústria amb 178.

La disminució de l’atur s’ha registrat a tots els grups d’edat i s’ha reflectit tant en el col·lectiu masculí com femení. 880 homes i 692 dones han trobat feina durant el mes de juny.

 

Consulta les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: clica aquí