Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ferran Vallespinós torna després de patir un accident a l’Atlàntic

L’exalcalde Ferran Vallespinós ha hagut de tornar al poble abans del previst. L’aventura de travessar l’Atlàntic no ha acabat com esperaven. Ell i els seus companys, aquest cop eren 4, van patir un accident. El pal del veler es va trencar un matí i van haver de llançar-lo a l’aigua, abans que algú pogués prendre mal.

Com a conseqüència, es van quedar sense veles i, també, van perdre el radar i els aparells de meteorologia. Tot i això, com que el motor es trobava en bones condicions i amb gasolina, no van necessitar un rescat. Van poder fer 1000 quilòmetres fins l’illa de Saint Martin.

El veler després de l'accident
El veler després de l’accident

 

Fins aquest dia, la travessa de l’Atlàntic havia anat molt bé. La primera part va començar aquest gener fins el mes d’abril. Al maig, Vallespinós tornava a marxar per acabar aquest viatge. Va ser quan es dirigien a les illes Açores que aquest accident els va sorprendre.

El vaixell s'ha quedat a Saint Martin
El vaixell s’ha quedat a Saint Martin

 

Aquesta aventura ha servit per recollir mostres sobre els microplàstics que hi ha acumulats a l’oceà. Aquesta part de la feina no es va perdre durant l’accident. Passat l’estiu, Vallespinós i els seus companys començaran a analitzar-les.

L’exalcalde, de moment, no té clar si tornaria a fer una travessa per l’Atlàntic. Tot i això, no descarta començar alguna aventura més amb vaixell.

 

Consulta les notícies de la travessa de Ferran Vallespinós:

-Inici de la travessa

-Primera aturada de la travessa (entrevista amb Ferran Vallespinós)

-Vallespinós torna cap a l’Atlàntic