Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Caïm Riba obre el Canet Rock homenatjant el seu pare, Pau Riba

 

Caïm Riba ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida al nou Canet Rock. 36 anys després, el festival dels 70 ha tornat al Maresme. Ho ha fet amb artistes completament renovats i amb d’altres que han recordat el seus orígens. El tianenc, fill de Pau Riba, ha obert el festival fent un homenatge al passat. El pare del músic va ser la figura més trangressora del primer Canet Rock.

 

El Canet Rock dels anys 70 va ser un festival sorgit arran del moviment “hippie” i que reivindicava llibertats. Segons Caïm Riba, aquest 2014 ha estat un homenatge i no una imitació d’aquella època. Tot i això, l’artista assegura que la reivindicació del moment, sobre el procés sobiranista català, sí que hi ha tingut lloc.

 

Un dels eslògans del festival ha estat el de “veurem sortir el sol”. Caïm Riba, però, va ser un dels encarregats de posar so a les primeres hores de llum del Canet Rock, abans que el sol marxés i tornés a aparèixer, 12 hores després.

El Canet Rock amb Caïm Riba tocant
El Canet Rock amb Caïm Riba tocant

 

Dalt l’escenari del Canet Rock han anat desfilant els noms més importants del panorama musical català: Els Amics de les Arts, Blaumut, Caïm Riba, Delafé y las flores azules, Gerard Quintana & Xarim Aresté, Gossos, Joan Dausà, Love of Lesbian, Manel, Mishima, Els Pets, The Pinker Tones o Txarango són alguns dels noms de la nit.

Aquesta reedició del mític festival ha comptat amb dos ingredients especials: l’Elèctrica Dharma i Jaume Sisa que han tornat a participar en l’esdeveniment quasi 40 anys més tard.

El festival ha aconseguit esgotar les 25.000 entrades que havia posat a la venda. Entre el públic s’hi ha vist gent de totes les edats, pares que repetien amb els seus fills adolescents i també parelles joves que venien acompanyades amb els seus petits. Tot plegat, per donar un to festiu a una nit que ha tingut la música, la festa i les reivindicacions en favor de la llibertat i la independència de Catalunya com a protagonistes.

El fet que les connexions mòbils fallessin (el poble ha quedat fins i tot sense llum i ningú tenia accés a Internet) i que hi haguessin llargues cues a les barres han estat les notes discordants de la nit.