Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Fiscalia veu indicis de delicte en els presumptes sobresous de la FMC

La Fiscalia Anticorrupció veu indicis de delicte en els presumptes sobresous, en concepte de dietes i desplaçaments, dels 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya, entre els quals hi ha la de Tiana, Esther Pujol. Això ha estat després d’haver analitzat l’informe dels Mossos d’Esquadra. La jutgessa de Sabadell, que instrueix la peça número 25 del Cas Mercuri, va encarregar als Mossos d’Esquadra que investiguessin el presumpte cobrament de sous encoberts.

Ara, la Fiscalia ha rebut l’atestat elaborat per la policia, del qual es desprenen indicis de delicte. Ara, el fiscal ha demanat al jutjat que instrueix el cas Mercuri les diligències corresponents al presumpte cobrament de sobresous irregulars. Després, demanarà les imputacions “que s’escaiguin a la data i al moment processal oportú”.

Segons aquest informe, Esther Pujol hauria cobrat més de 3.300 euros de la Federació de Municipis de Catalunya, entre l’octubre del 2011 i l’octubre del 2012. Durant aquell temps, l’alcaldessa de Tiana era la responsable de la Comissió d’Esports de la FMC.

L'alcaldessa, Esther Pujol, en l'últim ple municipal
L’alcaldessa, Esther Pujol, en l’últim ple municipal

Pujol ha afirmat, però, tenir la consciència tranquil·la i haver desenvolupat les tasques polítiques amb responsabilitat. L’alcaldessa creu que si aquests cobraments han estat disfressats de dietes podria ser conseqüència d’una “mala gestió” de la FMC. És per això que, abans de la reunió que mantindria amb els altres alcaldes de la Federació, ja va demanar la dimissió del secretari general, Adolfo Moreno.