Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Can Baratau s’omple de misteris

El Tiana Negra està a punt d’arribar i les entitats del poble ja comencen a crear l’ambient propici per celebrar aquest festival de novel·la negra catalana. Des de la biblioteca Can Baratau, per exemple, han engegat diverses activitats que tenen aquest gènere literari com a principal protagonista.

En primer lloc, han desenvolupat un joc de pistes pels adults anomenat “Misteris a la biblioteca”. Aquest consisteix en trobar set títols de novel·la negra d’autors catalans dintre d’un text que proporciona Can Baratau. Els que vulguin participar han d’enviar el nom de tots els llibres i dels seus corresponents autors al correu de la biblioteca (b.tiana.cb@diba.ca). Les respostes es poden enviar entre el 12 i el 31 de gener i entre els que encertin es sortejarà un lot de llibres de novel·la negra. El guanyador es farà públic el divendres 6 de febrer.

El joc de pistes se celebra per segon any consecutiu però enguany és relativament diferent. Segons la directora de la biblioteca, Núria Fàbregas, s’ha reduït la dificultat per fer-ho més accessible.

 

Des de Can Baratau, consideren que és essencial fer activitats d’aquest tipus per donar a conèixer qualsevol gènere literari. Tot i així,  Núria Fàbregas assegura que la novel·la negra necessita poca difusió, ja que gaudeix de molt d’èxit a Tiana.

 

A més, la biblioteca també ha incorporat a les seves instal·lacions diferents mostres de literatura negra per adults, joves i infants durant aquests dies previs al festival. Pel que fa als més petits, el club infantil de lectura en veu alta dels divendres a les 17:00h compta aquest mes amb una activitat que transforma als nens en autèntics investigadors. A la tercera part de cada sessió, aquests hauran de resoldre una sèrie de misteris que els hi serviran per saber com s’utilitza la biblioteca de manera responsable.

Núria Fàbregas assegura que la seva participació al Tiana Negra és pràcticament obligatòria ja que és una de les poques activitats del poble lligada completament a la literatura.

 

Des de la biblioteca recorden, però, que la literatura negra està present tot l’any a les seves prestatgeries.

Si vols saber més coses sobre l’edició del Tiana Negra d’aquest any clica aquí.