Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament acabarà amb el deute de la neteja l’any 2023

L’Ajuntament posarà fi al seu deute amb l’empresa de neteja del poble l’any 2023.  El primer ple de l’any ha reconegut un endeutament de 180.000 euros amb l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas S.A. Aquest s’anirà retornant amb dues factures mensuals que sumaran 1.800 euros, tal i com s’ha aprovat al ple municipal. Els primers pagaments es faran aquest mes de gener.

El ple municipal de gener del 2015
El ple municipal de gener del 2015

Els diners que es deuen a Fomento corresponen als serveis de neteja viària i de recollida de residus fets entre el 2007 i el 2010. Un problema que el govern actual (PSC-ERC) atribueix als que manaven durant aquells anys (GPT-CiU). Ho han dit els portaveus d’ERC, Jordi Gost, i del PSC, Héctor González.

El govern durant el ple municipal de gener
El govern durant el ple municipal de gener

 

 

L’aprovació d’aquest punt només ha comptat amb el suport d’un grup de l’oposició, el PP. Convergència i Unió i Gent pel Progrés de Tiana s’hi han mostrat contraris. El portaveu de CiU, Enric Nolis, i la regidora Olga Rué han justificat el posicionament del grup.

El grup de Convergència i Unió
El grup de Convergència i Unió

 

Segons el govern municipal aquest deute encara podria ser més gran. La regidoria de medi ambient explica que l’endeutament que hauria deixat l’anterior govern era d’uns 250.000 euros, part d’aquest generat pels interessos. Les negociacions amb l’empresa haurien servit per perdonar part del deute. Els 60.000 euros que corresponien als interessos no s’hauran de pagar.