Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Can Riera acull la sessió de cinema gastronòmic prèvia al Tast Tiana

El visionat de la pel·lícula comença i, alhora, per la porta comencen a arribar els primers plats de la vetllada. L’olor omple Can Riera i l’acompanya durant tot el film, fent que els únics sentits desperts no siguin només la vista i l’oïda, sinó també l’olor. El gust, però, vindria més tard.

Aquest divendres, a mode d’avantsala del que vindrà els propers dies 8, 9 i 10 de juny, s’ha organitzat el ja clàssic cinema temàtic del Tast Tiana. El film escollit, sempre al voltant de la temàtica gastronòmica, ha sigut una producció alemanya, “Deliciosa Martha”. Amb moments de drama, de comèdia, d’amor i, sobretot, de cuines de restaurant, la pel·lícula ha agradat molt al públic. Alguns, fins i tot, ja l’havien vist abans:

 

Després de la pel·lícula venia el col·loqui, però es va despatxar en menys de cinc minuts. A les 9 de la nit, quan va acabar el film, ja havien arribat tots els plats per a la degustació gastronòmica que venia després, i la gana es va imposar entre el públic.

Mentre recollien les cadires, es començaven a destapar les primeres ampolles de vins i caves. Els plats que els restauradors de Tiana participants al Tast havien portat ja estaven preparats per a ser devorats: els callos amb cap i pota i les mandonguilles amb sèpia del Casino de Tiana;  els peus de porc amb patata brava i xampinyons de l’Avi Mingo; la fideuà de peix de les Terrasses de Sant Romà; el ceviche clàssic de peix de Mas Corts; els canelons fets a casa de Can Roca i les boles de mar i muntanya amb vedella, gambes i ceps del Casal de Tiana. No podien faltar, tampoc, els postres a càrrec de Ca l’Aixelà i el Forn Solà.

Amb un plat i una forquilla de plàstic a la mà, els assistents van anar de plat en plat tastant tot el que els seus estómacs podien suportar. L’Antonio explica que porta anys venint a aquesta cita prèvia al Tast:

 

Ens explica quins plats ha pogut tastar:

 

La Marina també porta anys venint a aquesta sessió de cinema gastronòmic. Tal com diu ella, és pràcticament sòcia fundadora d’aquest acte:

 

També ens enumera quins tastets ha pogut menjar:

 

En Carles no ha faltat mai a cap cita d’aquest cinema temàtic:

 

Els plats que ha pogut tastar li han semblat molt bons:

 

La Conxa explica que és el segon any que ve:

 

Ens explica què ha menjat:

 

En Dionís diu que també és el seu segon any aquí. Després de la sessió de l’any passat, ha volgut repetir. Tots els tastets que ha menjat li han semblat molt bons:

 

Per la seva banda, en canvi, l’Adriana, el Cristòbal i la Mari Creu és el primer any que venen i la seva impressió ha sigut molt positiva:

 

Ens donen la seva opinió dels plats que han pogut tastar:

 

En Toni també és el primer any que ve:

 

Ens explica que ha pogut tastar de tot una mica:

 

Entre els assistents també estava present Quim Batlle, del celler que porta el seu nom. Ell va ser el promotor del Tast, qui va proposar a l’ACIST la idea de muntar-lo:

 

Aquest divendres només s’ha pogut tastar una petita part dels plats que es podran degustar al Tast Tiana que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de juny. Una festa major petita que cada cop rep a més gent.