Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Can Riera, plaques fotovoltaiques o vas de la piscina municipal: les inversions del romanent líquid de tresoreria

Com cada any, una part del romanent líquid de tresoreria del pressupost municipal anterior s’ha de destinar a inversions financerament sostenibles. El ple de setembre va donar llum verda a les inversions proposades, que sumen un total de 594.165 euros.

Recordem que, tot i que el romanent líquid de tresoreria del 2019 ha quedat en 813.924 euros, un 27% anirà destinat a despeses ocasionades per la Covid-19 (20%) i per l’adquisició d’un vehicle elèctric per la Policia Local, complement i punt de recàrrega (7%), tal com es va aprovar durant el ple de juliol.

Millores i reurbanització vials espais públics

És la inversió que requereix més pressupost perquè es desenvoluparan tres accions a diferents punts de Tiana. La primera serà el condicionament del carrer Sant Bru, valorat en 81.765 euros, amb una nova recollida d’aigües de pluja de tot el carrer que compta amb embornals i clavegueram enterrats. Les obres es complementaran amb un paviment nou i la reposició de voreres en mal estat.

La segona millora serà l’asfaltat del carrer de la Pau. Després de la rehabilitació del carrer del Camí de Can Besora i l’asfaltat del carrer Santa Maria per part dels encarregats de desenvolupar les obres dels Vessants II, s’asfaltarà tot el carrer de la Pau perquè hi hagi uniformitat a la zona.

Per últim, es reconstruiran les escales d’Enric Borràs i es col·locaran baranes, tot per un cost valorat en 45.000 euros.

Paral·lelament a aquestes tres intervencions, també es procedirà a la reparació del clavegueram del carrer Ubach i Vinyeta.

Adequació d’espais a la normativa vigent

Per una banda, s’invertirà en la reparació dels parcs infantils públics municipals per adaptar-los a les normatives vigents de seguretat i protecció d’infants, substituint tots els elements en mal estat i adaptant els jocs infantils.

Per l’altra, es repararà la coberta de la Sala Albéniz per complir amb la normativa vigent i preparar-la per la instal·lació de les plaques fotovoltaiques. De moment, es començaran a instal·lar aquestes plaques a la coberta de l’Ajuntament.

Per últim, s’estudiaran i construiran sortides d’emergència per als edificis municipals en funció de cada aforament, per tal de complir amb la normativa vigent. Aquests edificis són el pavelló poliesportiu, la Sala Albéniz, el Casal, l’Ajuntament i policia local, Casal d’Avis, Biblioteca, Escola de música, Escola Bressol i Escola Tiziana.

Rehabilitació i millora d’equipaments esportius i municipals

Relacionat amb el punt anterior, s’adaptarà el vas de la piscina municipal a la normativa actual, tant en concepte d’alçada, com d’entrada i sortida d’aigua pel filtratge, així com de la instal·lació d’il·luminació. També s’instal·larà un paviment antilliscant a tota la zona.

A més, es condicionaran els accessos a la piscina i als vestuaris per complir amb la normativa d’accessibilitat. Per últim, es rehabilitaran els vestuaris amb la instal·lació d’un circuit d’aigua calenta, amb un tremo elèctric abastit per plaques solars.

Una altra millora serà la reparació de la coberta del pavelló poliesportiu, substituint els panells en mal estat.

Per altra banda, es rehabilitarà el magatzem situat a la Ciutadella, juntament amb els murs i les escales que l’acompanyen, i es repararà la coberta de l’edifici de la plaça Salvador Espriu, que ara acull al supermercat Condis.

Obres adequació Can Riera

L’objectiu és acabar el pis de dalt de Can Riera per instal·lar-hi oficines municipals. Les obres inclouen la instal·lació d’escales i un ascensor exterior amb una capacitat per a 4 persones per poder accedir al pis, entre altres accions d’adequació de l’espai.