Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una pedelada per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

El dimecres 16 de setembre es va donar el tret de sortida a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Una iniciativa que estarà activa fins al dia 22 i compta amb la participació, a data de publicació d’aquesta notícia, de 2840 ciutats d’arreu del continent, tal com es recull a la pàgina web oficial.

A Espanya, s’han afegit a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 524 ajuntaments, entre els quals es troba el de Tiana. Enguany, sota el lema “Per una mobilitat sense emissions”, aquestes jornades tenen l’objectiu de reivindicar les alternatives de mobilitat sostenible en contraposició d’un sistema de transport privat basat en els cotxes.

De fet, la Comissió Europea s’ha marcat com a objectius principals l’eliminació gradual dels cotxes amb combustibles dièsel de les ciutats d’aquí al 2050 i la transició cap a una logística urbana d’emissions zero en grans ciutats d’aquí al 2030.

És per això que des de la regidoria de Medi Ambient s’ha pensat una activitat emmarcada dins d’aquesta temàtica. Es tracta d’una pedalada, amb un itinerari prèviament marcat, que s’ha de fer amb qualsevol mitjà de transport sostenible: bicicleta, patins o patinets elèctrics, per exemple.

L’itinerari marcat és circular, al voltant de 4 quilòmetres, i té sortida i arribada al Parc de l’Antic Camp de Futbol. La idea és baixar per Onze de setembre fins al carrer Maresme, travessar el parc del Tramvia pel carril bici i baixar pel carrer Mallorca. Seguidament, s’haurà de pujar pel carril bici de Santiago Rossinyol, continuar per Castellar fins a Matas i arribar fins a la plaça de la Vila.

Des d’allà el recorregut serà pels carrers del centre: Lola Anglada, carrer de les Flors, Sant Cebrià, Carrer del Centre, Anselm Clavé i de la Pau. Per últim, s’ha de tornar a baixar per Matas per arribar a la meta, el Parc de l’Antic Camp de Futbol.

Un cop realitzada l’activitat, des de la regidoria de Medi Ambient animen a penjar una foto de la persona o persones que l’han fet a les xarxes sota l’etiqueta #Mobilitat2020 #PedaladaTiana. Serà llavors quan els participants es podran passar per l’Ajuntament per recollir un petit obsequi.

L’itinerari es pot fer mentre duri la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, és a dir, fins al dimarts 22 de setembre, seguint les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries.