Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Montgat estrena el parc de la Riera d’en Font

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha obert un nou parc a Montgat, situat al tram final de la Riera d’en Font. Juntament amb el parc Can Bada, a Badalona, forma part dels espais verds que l’AMB ha estrenat aquest mes de setembre “per incrementar la diversitat d’espais públics al territori i consolidar la infraestructura verda metropolitana.”

El parc de la Riera d’en Font, ubicat just abans de la desembocadura del mar, s’ha transformat sota tres premisses principals: millorar l’accessibilitat del parc, augmentar el caràcter natural d’aquest espai verd i incrementar-ne l’ús lúdic. En José Alonso, arquitecte d’espais fluvials i infraestructures de l’AMB, explica com ho han fet:

 

Per exemple, l’espai reservat per la natura s’ha incrementat amb la reducció de la superfície pavimentada i l’excavació de petites basses de baixa fondària amb condicions òptimes per al creixement de diferents tipus d’espècies vegetals, com els tamarius i els salzes.

Montgat. 16.09.2020. Parc de la Riera d’en Font. Foto Pere Virgili

Aquesta transformació també ha propiciat que la riera agafi més amplada i guanyi espai per absorbir futures crescudes. A més, asseguren que l’increment de cobertura vegetal permetrà “una absorció més gran de l’aigua de la pluja, fet que disminueix el risc de crescudes sobtades que provoquin inundacions.”

La nova zona verda està complementada per la zona lúdica, que inclou unes grades, una zona de jocs infantils i una gran esplanada de lleure.

Montgat. 16.09.2020. Parc de la Riera d’en Font. Foto Pere Virgili