Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

CiU defensa la feina de la Generalitat per reduir l’atur

Convergència i Unió defensa el paper de la Generalitat de Catalunya davant els aturats del país. Ho fa en resposta les últimes declaracions de l’alcaldessa, Esther Pujol, que afirmaven que el Govern català no estaria apostant per l’ocupació. Segons Pujol ho demostrarien les baixes partides pressupostàries que dediquen a resoldre el problema. Unes afirmacions amb les quals discrepeten des de CiU. Ho ha dit el regidor Joan Cañada: “El 70% del pressupost de la Generalitat està destinat a acció social, inclòs el tema d’atur amb l’ajut als emprenedors”.

 

En aquests moment, a Tiana hi ha una persona que treballa amb les brigades municipals i que està finançada per la Generalitat de Catalunya. Al web de l’Ajuntament s’anuncien cinc places noves que formen part dels plans d’ocupació de les administracions supralocals. Finançat per l’Àrea Metropolitana s’ofereix la contractació de dos peons de jardineria. Amb l’ajuda rebuda de la Diputació, es contractarà un peó de paleteria i dues per peons bàsics de brigada.

Convergència i Unió ha celebrat que l’Ajuntament estigui preparant uns plans d’ocupació propis i que estiguin pensants, sobretot, per majors de 45 anys i per famílies monoparentals. Cañada ha demanat, però, que hi hagi igualtat entre homes i dones. I és que l’alcaldessa ha manifestat la voluntat de donar prioritat al col·lectiu de dones, un dels més afectats per la crisi econòmica.

 

CiU defensa també la reforma dels governs locals de la Generalitat

I sense deixar de banda aquest suport al govern de la Generalitat, Cañada critica que l’alcaldessa de Tiana compari la reforma de les administracions locals del govern central amb la que s’ha fet des de Catalunya. “La llei catalana és molt millor que l’estatal, va més a fons per solucionar els problemes presents. No es pot frivolitzar fent declaracions dient que les dues lleis són iguals perquè no és veritat. Des de la Generalitat no s’accepta la LRSAL”, ha afirmat el regidor d’Unió.

 

Des de CiU estan convençuts que la reforma dels governs locals de Catalunya pretén assegurar la sostenibilitat financera d’aquests, fomentar la transparència i la participació ciutadania i garantir la qualitat de l’administració.