Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

CiU, ERC, la CUP i Junts per Tiana signen el compromís per una majoria d’ajuntaments per la independència

Quatre dels sis partits polítics que es presenten a les eleccions municipals del 24 de maig han signat el compromís de l’Assembla Nacional Catalana (ANC). Convergència i Unió, Esquerra Republicana, la CUP i Junts per Tiana han signat el document i per tant no podran pactar amb cap partit que no estigui a favor de la independència.

El candidat d’ERC, Ricard Fabra, assegura que els hi hagués agradat que no els haguessin demanat signar el compromís. Però comenta que òbviament el seu compromís és clar des d’Esquerra Republicana. El líder d’esquerra comenta que si el PSC no signa el document no pactaran amb ells, ja que s’han compromès.

 

El líder de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, considera que és important que els veïns de Tiana sàpiguen quin serà el paper del alcalde de l’Ajuntament en cas d’una majoria per la independència el 27 de setembre. Salvatierra assegura que “no faran alcalde ni al PP ni al PSC”.

 

Pel que fa la número u de CiU, Olga Rué, comenta que les coses estan “prou clares” i que en el moment de conformar un govern prioritzaran pactar amb aquells partits partidaris a la independència.

 

Àlex Rosa, candidat de la CUP, assegura que estan d’acord de “portar endavant la iniciativa de l’ANC”. Comenta que tot i que el PSC i el PP no hagin signat el compromís, tampoc hi haguessin pactat mai.

 

Aquest compromís comporta que els partits facilitaran l’elecció com alcalde o alcaldessa del govern municipal a un partit que estigui a favor de la independència. Jordi Millan, membre de l’ANC comenta que és “importantissim” que quatre dels sis partits hagin signat. Creu que és un fet “diferencial per Tiana” i afegeix que té “molt de valor” que els quatre partits polítics que han signat estiguin tots junts en un acte públic en plena campanya electoral. Pel que fa el socialistes, que encara no han signat, comenta que estan en contacte.

 

Queda una setmana i un dia per les eleccions municipals. El PSC encara podria signar un document que els vinculés al moviment. De no ser així, no podran pactar amb cap partit polític que estigui a favor de la independència de Catalunya.