Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El públic demana acord entre els partits, un llibre blanc de cultura i compromís amb l’OCM

El públic també ha estat partícip al final del debat electoral. El temps ha estat just perquè aquells que volguessin expressessin als candidats preguntes i dubtes respecte qualsevol tema. La transparència és un dels temes que més preocupen a la societat actual i als tianencs també. Des del públic s’ha mostrat aquesta preocupació i han demanat als partits que col·laborin amb l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM). Tots els candidats s’han mostrat favorables a participar amb l’organisme.

Des del públic de la Sala Albéniz també han volgut saber que deia l’actual alcaldessa respecte el tema dels set policies de baixa, que el candidat de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra li havia preguntat. La número u i actual alcaldessa, Esther Pujol, ha assegurat que només hi ha tres membres de la policia de baixa i un prejubilat.

 

També han demanant “una Tiana millor” i volen que tant partits de govern com de l’oposició es posin d’acord en certs temes. Un d’ells, el Llibre Blanc de la Cultura, la CUP ho porta en el programa electoral i la resta de partits s’han mostrat favorables.

 

Els tianencs també han preguntat sobre el compromís dels partits polítics amb l’ANC. CiU, la CUP, ERC i Junts ja han signat el document que dóna suport a una majoria d’ajuntaments per la independència. El Diego Parra, líder del PP, ha dit que el seu partit té “una altra manera d’entendre com s’ha d’estructurar Catalunya” i que seguiran mantenint la seva línia. Esther Pujol, la número u del PSC, ha comentat sobre el compromís amb l’ANC, ha comentat que el partit ha fet una “proposta per passar a disposició del Parlament”.

 

Per últim un dels oients ha volgut fer arribar la seva queixa sobre les polítiques d’infants de Tiana. Ha demanat als candidats polítiques d’infants des de Tiana i no des de les escoles ja que un 40% dels nens no estudien al poble. Tot els partits porten al seu programa alguna proposta diferent a l’actual. Alguna de les més destacades és la de Junts per Tiana que proposa l’experiència d’acostar el poble a l’escola i l’escola al poble.

El públic ha fet les preguntes que entraven dins dels temps sobrant abans que s’acabés el debat electoral. Ara bé, els aplaudiments han estat constants. Els partits que més suport tenien entre el públic han estat Junts per Tiana i la CUP seguit de CiU.

El debat electoral no només ha estat seguit pels tianencs des de la Sala Albéniz i des de l’emissora de la Ràdio Local Tiana, també ha estat un dels esdeveniments més seguits des de les xarxes socials, sobretot a Twitter, a través del hastag #eleccionstiana. Des de la Ràdio Local Tiana us volem donar les gràcies pel vostre seguiment.