Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

CiU lamenta “desinformació” en temes econòmics i el govern ho desmenteix

El ple de les ordenances fiscals ha portat cua. Els regidors de Convergència i Unió han lamentat “més desinformació que mai” sobre els temes econòmics de l’Ajuntament. Consideren que l’aprovació dels impostos com el de l’IBI és un dels temes amb més repercussió i que l’oposició hauria de tenir-ne totes les dades. Així s’ha expressat el portaveu de CiU, Enric Nolis.

Convergència i Unió
Convergència i Unió

 

Des del govern, però, la visió és una altra. El regidor d’hisenda, José Navarro, ha tornat a insistir que ningú l’ha visitat “al seu despatx”.

El regidor d'hisenda José Navarro
El regidor d’hisenda José Navarro

 

Enric Nolis, com a portaveu de Convergència i membre de l’oposició, considera que la pressió sobre els veïns i les veïnes es podria abaixar encara més. El govern ha anunciat que baixaran el gravamen del 0,447 al 0,419 per mantenir el preu d’aquest impost. Segons Nolis, això és insuficient. Creu que es podria rebaixar fins a un 0,405. Fins i tot, adverteix que l’IBI creixerà en un 1,7% pels ciutadans.

 

El regidor d’hisenda, José Navarro, ha explicat que el seu govern ha apostat per una congelació d’aquest impost. Segons Navarro, mantenir el mateix preu per a tots els veïns és difícil però s’ha intentat amb la reducció del gravamen. Així doncs, no comparteix la dada de l’1’7% amb aquest grup de l’oposició.

 

Segons les dades de l’Ajuntament, dels gairebé 4.700 veïns que paguen aquest impost, 2.300 pagaran una mica més que l’any passat i 2.300 una mica menys. La majoria de casos veuran un augment o una baixada de 9 euros. Aquest canvi, però, per alguns serà més gran. En total, seran uns 10 rebuts els que hauran de pagar entre 100 o 200 euros més.

L’Ajuntament de Tiana, l’any 2013, va liquidar 3 milions d’euros amb l’Impost dels Béns Immobles. Tant al 2014 com al 2015 es preveu recaptar, aproximadament, la mateixa quantitat de diners.