Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

1000 notícies

Aquest octubre La Local ha arribat a les 1.000 notícies publicades. Una xifra que s’aconsegueix abans de complir el seu primer any de vida.

arriba la local

Amb una mitjana d’unes 100 notícies al mes, aquest mitjà de comunicació multimèdia ha fet arribar la informació de proximitat als tianencs i les tianenques a través de diversos formats: amb text, amb imatge i amb so. A més, totes elles s’han pogut consultar a través de la pantalla de l’ordinador, de les tauletes o dels telèfons mòbils. Evidentment, una informació que també han tingut al seu abast tots aquells que prefereixen continuar engegant la tradicional emissora municipal, mitjançant la freqüència de la 107.2 FM.

Redacció de La Local
Redacció de La Local

 

La cultura i l’urbanisme, els temes estrella

Sembla que el gran tema del poble és la cultura. Aquesta és una de les categories que ha concentrat més notícies, reportatges i entrevistes a La Local i a Ràdio Tiana. Més de 270 temes que ens han apropat a esdeveniments tan importants com la Festa Major, els 30 anys de la Coral Infantil o la representació de l’Agrupació Artística del Casal al Teatre Nacional de Catalunya. Això sí, sense deixar de banda exposicions, conferències o les celebracions de les entitats del poble.

“Viure a Tiana” és una altra de les opcions d’informació que ens ofereix La Local. Aquesta secció, que compte amb temes d’escola, benestar, medi ambient o urbanisme, és la que ha arreplegat més notícies durant aquests mesos. Parlem de més de 350 notícies, on han destacat, especialment, els temes d’urbanisme. 100 dels temes d’aquest apartat han estat dedicats als projectes de mobilitat i pacificació del centre del poble, com l’obertura del passeig de la Vilesa o el Retrobem-nos.

La política també ha tingut un pes important aquest any a Catalunya i a Tiana. Així doncs, més de 150 notícies dedicades a aquesta secció, que ha comptat amb tot tipus de declaracions, passant pel govern, la oposició o, fins i tot, entitats com l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural o el recent nascut Pacte Local Pel Dret a Decidir.

Molt semblant ha estat la repercussió de l’esport a La Local i a Ràdio Tiana. Els clubs esportius del poble i les activitats esportives s’han emportat més de 180 temes, passant pels resultats de les jornades habituals, pels canvis d’entrenadors o de categories o pels campions de l’Enrucada del 2014.

El mitjà local no ha volgut deixar de banda la comarca. Tot i això, aquesta és una de les seccions que ha tingut menys pes dins la informació de proximitat. Han estat més de 70 notícies que ens han apropat a alguns dels temes més destacats del Maresme i, també, de Badalona.

 

Les notícies més destacades, entre 1000

Entre aquestes 1.000 notícies hi ha hagut temes molt destacats i, també, molt seguits pels veïns del poble. Aquests han format part de seccions molt diferents. Els temes amb més repercussió han passat per la política, l’urbanisme, el medi ambient o la cultura.

Amb La Local i Ràdio Tiana hem pogut seguir la imputació de l’alcaldessa, Esther Pujol, pel cas de la Federació de Municipis de Catalunya, la opinió dels polítics del poble sobre el procés sobiranista i la consulta del 9-N, les obres d’obertura del passeig de la Vilesa o del Retrobem-nos, els canvis de la recollida porta a porta amb els cubells amb xip, els esdeveniments del Tast Tiana, la Festa Major o el Tiana Negra, l’incendi del mes de gener o, fins i tot, un especial sobre el vintè aniversari de l’incendi de l’any 1994. A més, el seguiment dels plens municipals, ordinaris i extraordinaris, ens ha apropat a les novetats que es decideixen a la sala de plens. Temes que afecten a la butxaca dels tianencs, com l’impost de l’IBI o la taxa d’escombraries, s’han pogut llegir a través d’aquest mitjà de comunicació.

 

A la primavera, més notícies

L’arribada del bon temps fa sortir la gent i les entitats al carrer. Els mesos que La Local ha fet més notícies sobre el poble han estat els de març, abril i maig, superant les 115 notícies per mes. Tot i això, mesos com gener o febrer també n’han concentrat força. La temporada més fluixa ha estat la d’estiu, coincidint amb les vacances del personal de Ràdio Tiana. Tot i això, al juliol s’han pogut llegir més de 90 publicacions, entre elles les informacions sobre la imputació de l’alcaldessa, Esther Pujol, en el cas de la Federació de Municipis de Catalunya.

 

Les xarxes socials i el debat

Les xarxes socials de La Local ens han estat informant sobre les novetats que es podien trobar al web. Aquest ha estat el principal espai de debat del mitjà de comunicació. Tot i que el twitter ha generat força comentaris, el Facebook, amb més de 3000 seguidors, continua sent la xarxa preferida. Han estat els temes comentats anteriorment els que han generat més opinions per part dels tianencs i tianenques, sempre amb comentaris de tot tipus.

 

La importància dels col·laboradors

Aquest mitjà de comunicació compte amb la feina de molts col·laboradors que dediquen part del seu temps a fer notícies, reportatges o, fins i tot, vídeos per al web. Sense la seva presència, l’emissora no hauria pogut preparar molts dels programes especials o no hauria pogut cobrir a fons diversos esdeveniments o notícies del municipi. Han estat i continuen sent una part imprescindible de l’equip que ha sumat el miler de notícies. Entre tots ells, han participat en més de 100 publicacions.

 

La Local TV

Una de les seccions que diferencia aquest mitjà de comunicació de moltes altres ràdios locals, que també tenen web, és “La Local TV”. La imatge, amb el format del vídeo, ens ha apropat a històries molt diferents del nostre poble. A través d’aquest apartat, hem pogut entrar a la cuina de Can Roca per descobrir la temporada de calçots, ens hem acomiadat de les vedelles més famoses del poble i de Ca l’Andreu o hem recordat moments màgics com els de la Cavalcada de Reis o la Festa Major de setembre. En total han estat més de 25 vídeos, majoritàriament enregistrats i editats per un dels col·laboradors de l’emissora més vinculat al món audiovisual, en Guillem Cuní. Un jove que promet seguir sorprenent-nos amb més imatges al llarg de la nova temporada.

la local tv

 

El Queda’t

L’agenda tampoc hi ha faltat a La Local. Ha estat gràcies a una altra col·laboradora del mitjà. I és que ja hem dit que tant les seccions com els programes especials es plantegen amb la seva feina. L’Elisenda Liñán ens ha anat apropant, setmanalment, a les activitats més interessants del poble i, fins i tot, del voltant. A banda de les programacions tradicionals o de les novetats que ens han presentat les entitats o l’Ajuntament, el Queda’t també ens ha portat d’excursió o ens ha fet propostes pròpies. Unes idees que encara podeu recuperar a l’arxiu del Queda’t de La Local.

quedat

 

Arxiu fotogràfic

Si 1.000 han estat les notícies, més de 5.300 han estat les fotografies. La Local, des del mes de novembre, ha anat construint un arxiu fotogràfic del poble i de les seves activitats. La majoria d’aquestes imatges les hem anat veient acompanyades de les diferents informacions. Ràdio Tiana ha fet un pas endavant. Fins ara les emissores municipals han estat generant un arxiu sonor sobre l’actualitat i la història de les diferents localitats. A partir d’aquest 2013, la imatge s’ha incorporat a la informació de proximitat.

 

Sempre al costat de la ràdio

resum del ple municipal

Totes aquestes notícies i reportatges han anat de la mà amb Ràdio Tiana. La Local i la ràdio són la mateixa redacció i el mateix equip. Així doncs, gràcies a La Local, la informació de proximitat ha pogut arribar a tots aquells que viuen Tiana com un poble dormitori o que mai han sintonitzat la freqüència del 107.2 FM. Però aquells que no ho han deixat de fer mai, aquells que encara confien en la màgia de la ràdio han pogut seguir l’actualitat del seu poble. Això sí, sempre convidats a donar un cop d’ull a La Local, on la imatge els aproparà d’una altra forma a la notícia.