Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ‘Club du livre’ ja és un èxit

Tot just fa un any s’iniciava una experiència nova a la biblioteca de Can Baratau. Començava el club de lectura en francès, una iniciativa que ha tingut molt bona acollida. Ara, un any després, és un bon moment per fer-ne una valoració. Des de la biblioteca es creu que s’està funcionant de manera molt correcta, tal com explica la mateixa directora, Núria Fàbregas:

 

Aquesta coordinadora és Enriqueta de la Fuente, responsable de moderar unes tertúlies que es basen plenament en escriptors francesos. Un dels motius de l’èxit no és altre que la recerca de títols editats en la seva primera edició en francès.

 

El francès és una llengua que durant anys ha estat obligatòria a l’ensenyament de l’antic batxillerat però ara ja fa temps que s’ha convertit en opcional. Per això, la mateixa coordinadora creu que cal potenciar més aquesta llengua que parlen 250 milions de persones a tot el mon.

 

Tot i això la gent que hi acudeix és gent de mitjana edat, ja que el canvi d’idioma obligatori i l’ascens de l’anglès han condicionat molt la tria d’aquests llibres. Ara, esperen que vagi més gent al club de lectura.

Vist l’èxit del club en francès, les directores de la biblioteca ja pensen en fer.ne un en anglès a  Can Baratau, Núria Fabregas:

 

Ara mateix, la biblioteca ja disposa del club de lectura infantil, del club per a adults i, ara, el de francès, plenament consolidat després d’un any.