Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Com encaren els partits la proximitat entre les eleccions generals i municipals?

Un dels temes de conversa a tot arreu de les últimes setmanes, i probablement dels propers mesos, és la proximitat entre les eleccions generals espanyoles del 28 d’abril i les eleccions municipals i europees del 26 de maig. A priori a Tiana les que més afecten són evidentment les municipals, però és innegable que les eleccions generals afectaran als resultats de les municipals. Els partits del ple han respost a la pregunta de com afectaran tants comicis junts a les eleccions municipals al programa Ara i Aquí d’aquesta casa. Albert Sales, del PSC assegura que el que suposarà pel seu partit és més feina.

 

Marta Martorell, d’ERC, ha volgut apuntar que és el primer cop que hi ha una situació així i que per sobre de tot plegat és imprevisible però que entre les eleccions generals i el judici del procés hi haurà molts factors externs que afectaran als resultats. Per aquesta raó ha cridat a la participació perquè “les esquerres s’imposin a les dretes”.

 

Josep Maria Galceran, del PDeCat-DC, creu que les generals serviran de termòmetre per a les municipals.

 

I Diego Parra coincideix amb Marta Martorell que en aquests comicis municipals hi haurà molts factors externs que afectaran el resultat i ha posat sobre la taula la possibilitat de que hi hagi eleccions al Parlament de Catalunya.

 

Tant Junts per Tiana com la CUP consideren que no es veuen afectats per les generals. Junts pel fet de ser una agrupació d’electors d’àmbit municipal, independentment de l’opinió que tinguin els membres dels partit en temes nacionals. Francesc Comas explica el perquè.

 

I la CUP perquè, com explica Salvador Bosch, considera que el seu radi d’acció no ha d’anar més enllà dels Països Catalans i que l’única utilitat que tenen per ells els comicis del 28 d’abril és per fer un recompte d’independentistes.

 

Aquestes jornades marcaran l’actualitat política a nivell estatal dels propers mesos i tindran molts efectes directe en la política local.