Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Com funcionen i com s’estructuren les comissaries dels Mossos d’Esquadra?

L’Àrea Bàsica Policial de Premià de Mar, el que es coneix popularment com a comissaria, dóna servei a 10 municipis maresmencs, entre ells Tiana. És una de les prop de 50 repartides pel territori català i pertany, juntament amb 10 comissaries més, a la regió metropolitana nord, una de les 9 regions en les que es divideixen al llarg del territori.

Sabem què són, però coneixem les seves funcions i com estan estructurades? L’inspector Bonaventura Comas, cap de l’ABP de Premià de Mar, respon aquestes preguntes a La Local. Per començar, les comissaries tenen diverses funcions:

 

Aquestes funcions les duen a terme diferents unitats i grups que formen part de l’estructura de la comissaria. Cada un d’ells té una feina concreta. En primer lloc es troben el cap i el sotscap:

 

A partir d’ells pengen una sèrie d’unitats diferenciades. La més gran és la Unitat de Seguretat Ciutadana, que representa al voltant del 80 per cent de la plantilla:

 

Dins d’aquesta unitat es divideix la feina en diferents grups:

 

El mateix passa amb la Unitat d’Investigació, que sumaria el 20 per cent restant:

 

Aquestes serien les dues unitats bàsiques, però paral·lelament també hi ha dos grups de treball més:

 

Aquesta estructura ve definida pel decret 415/2011, que defineix quin és el funcionament de cada sector de l’Àrea Bàsica Policial.