Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana tindrà un poble agermanat

A l’illa italiana de Sardenya hi ha un poblet de poc més de 500 habitants, essencialment rural, ubicat a la província del Nuoro. El seu nom és Tiana. La coincidència entre el nom d’aquest poble i el nostre ha fet que, des de fa més d’un mes, els ajuntaments de les dues Tianes hagin estat en contacte per aconseguir agermanar les dues poblacions.

Aquest agermanament, però, es va començar a gestar ara fa més de 20 anys, quan es va enviar una petita delegació de l’Ajuntament de Tiana a la població italiana. L’alcaldessa, Ester Pujol, explica com va començar tot:

 

És per això que serà el mateix Ferran Almeida, responsable d’aquell intercanvi, qui s’encarregarà de dirigir el Comissionat d’Alcaldia per l’Agermanament:

 

Ja s’ha començat a formalitzar institucionalment aquest agermanament entre les dues Tianes. Aquí es durà al proper ple i allà ja s’ha portat i aprovat:

 

L’objectiu d’aquest agermanament, més enllà de compartir els noms, és compartir experiències i aprendre l’un de l’altre. L’alcaldessa explica algun dels projectes que es podrien contemplar:

 

Fins ara, Tiana no estava agermanada amb cap població. A partir d’ara, Tiana estarà agermanada amb Tiana.