Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Com controlar el mosquit tigre?

El Consell Comarcal del Maresme ha donat diferents recomanacions perquè els veïns de la comarca puguin minimitzar el problema del mosquit tigre. Des d’aquesta institució aconsellen que es posin sota cobert tots els recipients que poden omplir-se d’aigua i que, tots aquells que s’hagin de deixar a l’aire lliure, es buidin un mínim de dos cops per setmana. Segons el regidor de Medi Ambient, Héctor González, això es deu a què les petites acumulacions d’aigua són un focus d’aquest tipus d’insectes.

 

Alguns exemples dels objectes que s’han de controlar són els bidons, les galledes, les joguines, els plats d’animals domèstics, els carretons o els cendrers situats al jardí. Segons el Consell Comarcal, evitar que l’aigua estigui acumulada més enllà de 5 dies pot impedir que els ous dels mosquits completin els seu cicle vital. A més, també s’han de tenir cura dels embornals o dels desguassos aplicant larvicida amb freqüència i vigilar que els dipòsits d’aigua al exterior no tinguin fissures. Totes aquestes prevencions, segons Héctor González, són essencials degut a l’àmplia superfície de les cases particulars.

 

Els veïns també poden trucar al telèfon de l’oficina de Medi Ambient per fer qualsevol consulta respecte a les mesures que cal prendre per evitar la propagació del mosquit.