Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana es tenyeix de negre

Divendres torna el Tiana Negra, el Festival de Novel·la Negra, l’únic que es fa a Catalunya i que serveix d’avantsala al prestigiós Barcelona Negra.  Després de l’èxit del 2013, el seu director, Sebastià Bennassar, creu que el festival de novel·la negra ha crescut. Entre les novetats més destacades hi haurà la xerrada d’un metge forense, un Cinefòrum i el lliurament del primer Premi de Novel·la Negra Memorial Agustí Vehí. El festival vol consolidar-se com a cita anual indispensable dins del panorama literari català, alhora que pretén acostar-se a nous públics. Aquest any hi ha més implicació de les entitats de Tiana. Hi participen els grups de teatre i la biblioteca.

Una de les taules rodones de la 1ª edició
Una de les taules rodones de la 1ª edició

Entre divendres i dissabte  passaran per Tiana Salvador Balcells, Lluís Bosch, Rafael Vallbona, Jordi de Manuel, Marc Moreno, Anna Maria Villalonga, Francesc Santolaria, David Aliaga o Àlex Martín. També incorpora la presència dels Mossos d’Esquadra amb la participació del comissari Joan Miquel Capell, actualment a Relacions Institucionals, però que va formar part durant molts anys d’investigació criminal resolent tot tipus de crims i robatoris, alguns dels quals a Tiana. El certàmen compta també amb els periodistes vinculats al món dels successos Pere Cullell i Gemma Liñán.

Una de les principals novetats d’enguany és que, a més dels autors catalans del moment, també hi participarà l’escriptor valencià Juli Alandes.

 

 

La programació del Tiana Negra s’ha ampliat i comptarà amb 12 activitats diferents. El seu director ha destacat, entre les més innovadores, el lliurament del Premi Novel·la Negra, que porta el nom del recent desaparegut Agustí Vehí. El públic també podrà escoltar la xerrada del metge forense, Miquel Orós, que donarà la seva versió sobre el tractament literari d’aquests especialistes. El Cinefòrum i les activitats pensades per a joves, com el Contacontes, també s’incorporen al programa. La regidora de cultura, Núria Blasco, creu que aquestes novetats atrauran encara més persones.

tiana negratiana negratiana negra

El Tiana Negra, aquest 2014, comptarà amb més participació de les entitats locals. Després de l’èxit de la seva primera edició, la Biblioteca Municipal ha preparat diverses activitats.

Falsa escena d'un crim a Can Baratau
El fals perfil de la víctima a Can Baratau

 

El joc de Pistes i Enigmes, que es resoldrà dissabte, o d’altres actes del cap de setmana. Des de la regidoria de cultura veuen imprescindible la implicació de les persones del poble al Festival.

 

Els grups de teatre també hi participen: L’Agrupació Artística del Casal que farà una lectura d’un fragment del llibre “assassinat al club dels poetes” de Josep Mª Palau i Camps.

L’editorial tianenca Meteora també col·labora amb aquest festival, igual que Alrevés, La Magrana, Bromera, Llibres del Delicte o Edicions 62.

 

Consulta el programa del Tiana Negra

5 histories reals de lladres i serenos a Tiana